Toimialajohtaja juotti alkoholia teini-ikäisille, kertoi seksielämästään ja kosketteli sopimattomasti – tuomittiin ehdolliseen ja sakkoihin

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut muun muassa sisäilmapuhdistuksia tekevän yrityksen toimialajohtajan ehdolliseen vankeuteen ja sakkoihin seksuaalisesta hyväksikäytöstä, työturvallisuusrikoksesta sekä työsyrjinnästä.

Esimiesasemassa oleva toimialajohtaja oli kohdistanut seksuaalisia tekoja kahteen alaikäiseen työntekijään yhtiön tiloissa Nokialla. 

Johtaja oli tarjonnut yrityksen kuvastokuvauksissa yrityksen kesätyöntekijälle ja toiselle nuorelle alkoholijuomia ja kosketteli heitä sopimattomalla tavalla.

Kertoi seksielämästään ja vaati seksuaalisia tekoja

Aluehallintoviraston tiedotteen mukaan toimialajohtaja oli kertonut nuorille seksielämästään ja vaatinut heitä kertomaan omista seksikokemuksistaan. 

Lisäksi toimialajohtaja oli vaatinut nuoria tekemään seksuaalisia tekoja. 

Nuoret olivat tehneet aiemmin työsopimuksen, mutta tapahtumien jälkeen molemmat irtisanoutuivat. 

Käytti esimiesasemaansa hyväksi

Pirkanmaan käräjäoikeus totesi, että toimialajohtaja rikkoi sopimattomalla käytöksellään myös työturvallisuusmääräyksiä aiheuttaen haittaa ja vaaraa nuorten työntekijöiden terveydelle. 

– Oikeus katsoi rangaistusta ankaroittavana tekijänä sen, että toimialajohtaja käytti menettelyssään hyväkseen esimies- ja valta-asemaansa ja kohdisti tekonsa alaisiinsa nuoriin työtekijöihin, tiedotteessa todetaan. 

Tuomittiin ehdolliseen vankeuteen ja sakkoihin

Toimialajohtaja tuomittiin eilen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, työturvallisuusrikoksesta ja työsyrjinnästä 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä yhteensä 720 euron sakkorangaistukseen. 

Lisäksi johtaja velvoitettiin maksamaan työntekijöille kärsimyksestä 1 000 euroa sekä tasa-arvolain mukaista hyvitystä 3 620 euroa. Hänen tuli myös maksaa työntekijöiden oikeudenkäyntikuluja liki 3 800 euron edestä. 

Työsuojeluviranomainen painottaa, ettei työsuhde velvoita ketään sietämään seksuaalista häirintää ja ahdistelua, vaan sopimattomasta käytöksestä tulee aina ilmoittaa viranomaiselle. 

8:34
SeriE-hanke auttaa lapsiin seksuaalista vetoa tuntevia – Michael Jakcson -dokumentti rohkaisi monia ottamaan yhteyttä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja