Tohtori Uudessa Suomessa: "Hakukonehaut ennustivat irakilaisten tulon Suomeen"

Valtiotieteiden tohtori ja toimitusjohtaja Mikko Wennbergin mukaan irakilaisten turvapaikanhakijoiden saapuminen Suomeen olisi pystytty ennustamaan hakukonehakujen perusteella.

– Suomea koskevat haut olivat koko alkuvuoden hyvin stabiileja. Yhteensä noin 2000 hakua kuukaudessa. Tilanne jatkui samanlaisena toukokuuhun asti. Kesäkuussa haut lähtivät jyrkkään nousuun siten, että elokuussa hakuja tehtiin lähes 7000 eli kolmessa kuukaudessa haut yli kolminkertaistuivat, Wennberg kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Wennbergin mukaan hakukonehakujen analysointi on yksi luotettavimmista tavoista selvittää kulutuskäyttäytymisen muutoksia. Hänen mukaansa irakilaisten haut koskivat yleisimmin Suomen ilmastoa, karttaa ja Suomen kaupunkeja. Myös "maahanmuutto Suomeen" oli yleisempien hakujen joukossa.

– Suomeen kohdistuvien erityisesti maahanmuuttoon liittyvien hakujen kasvu korreloi hämmästyttävän hyvin turvapaikanhakijoiden kasvun kanssa. Tästä voidaan myös päätellä, että varsin moni on jo lähtiessään suunnitellut tulevansa Suomeen – ainakin se on ollut yksi selkeä vaihtoehto, valtiotieteiden tohtori Mikko Wennberg kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja