Mainos

Tohmajärvellä vaalihuumaa, lähes puolet äänesti ennakkoon – paikkakunnalla uskotaan protestiääniin ja toiseen kierrokseen

6:02

Ennakkoäänestys on ollut presidentinvaaleissa vilkasta. Oikeusministeriön tulospalvelun mukaan 36,1 prosenttia äänioikeutetuista kävi äänestämässä ennen vaalipäivää.

Ennakkoäänestäminen on ollut erittäin vilkasta erityisesti muutamassa kunnassa. Tohmajärvellä 45 prosenttia äänioikeutetuista kävi äänestämässä ennakkoon. MTV Uutiset kävi jututtamassa äänestyspaikalla olleita ennakkoäänestyksen viimeisenä päivänä.

– Tohmajärvellä äänestettiin vilkkaasti, vaikka torin reunassa vain seisemän ehdokasta kahdeksasta mainosti itseään. Eipä haitannut tahtia, mutta yllätyksiä ennustettiin tulevan, arvioi MTV:n Keimo Lehtiniemi Tohmajärveltä.

– Tuntuu, että jotkut antavat protestiääniä. Äänet jakautuvat ja saattaa olla, että mennään toiselle kierrokselle, Janne Sarola pohtii.

Ennakkoon äänestäminen on helppoa

Vaalitoimitsija Kirsi Haarala arvelee, että äänestämisen helppous vaikuttaa siihen, miksi ennakkoäänestäminen on niin suosittua.

– Varmaan se vaikuttaa, kun äänestyspaikka on kaupassa. Aikaisemmin se on ollut kunnanvirastolla.

Vaikka vaaleissa onkin asetelma, jossa yhden ehdokkaan ennakoidaan olevan rutkasti muita suositumpi, se ei ole vähentänyt äänestysintoa kunnassa. Vaaliväsymystä ei ole nähtävissä, vaikka monen mielestä kampanjoissa on kuultu samat asiat jo moneen otteeseen.

– Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana mitä olen seurannut näitä, niin kyllähän tämä pikkuhiljaa alkaa mennä amerikkalaiseen suuntaan. Ehdokkaita rupeaa putkahtelemaan jos minkäkinlaisia, Jani Tanskanen pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja