Raparperista tehty tiramisu on raikas versio italialaisesta klassikosta. Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti pehmeää mascarponejuustoa, jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna.
1 pyöreä vuoka (halkaisija 25-28 cm)
- Torttupohja:
- 1 paketti Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
- 2 pitkää vartta raparperia pieninä paloina
- Vuokaan:
- rasvaa
- Myllyn Paras Korppujauhoja
- Kypsälle pohjalle:
- 1 dl vahvaa kahvia
- 3 rkl manteli- tai kermakööriä (esim. Amaretto tai Baileys) tai muutama tippa manteliesanssia
- 3 dl raparperihilloketta (keitä 3 + 1dl vettä + 1 dl sokeria)
- Täytevaahto:
- 1 tölkki (2½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 tölkki (200 g) mascarponejuustoa (tai kevyemmin maitorahkaa)
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl manteli- tai kermakööriä (esim. Amaretto tai Baileys) tai muutama tippa manteliesanssia