Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiramisu raparperista

Julkaistu 19.05.2009 14:28(Päivitetty 19.05.2009 14:53)

Raparperista tehty tiramisu on raikas versio italialaisesta klassikosta. Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti pehmeää mascarponejuustoa, jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna.

1 pyöreä vuoka (halkaisija 25-28 cm)

  • Torttupohja:
  • 1 paketti Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
  • 2 pitkää vartta raparperia pieninä paloina
  • Vuokaan:
  • rasvaa
  • Myllyn Paras Korppujauhoja
  • Kypsälle pohjalle:
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 3 rkl manteli- tai kermakööriä (esim. Amaretto tai Baileys) tai muutama tippa manteliesanssia
  • 3 dl raparperihilloketta (keitä 3 + 1dl vettä + 1 dl sokeria)
  • Täytevaahto:
  • 1 tölkki (2½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 tölkki (200 g) mascarponejuustoa (tai kevyemmin maitorahkaa)
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl manteli- tai kermakööriä (esim. Amaretto tai Baileys) tai muutama tippa manteliesanssia
  • Koristeeksi:
  • sihdattua tummaa kaakaojauhetta
  • sitruunamelissanlehtiä
  • Painele sulanut taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-28 cm). Painele pohjalle kiinni ohueksi leikatut kuorittujen raparperivarsien palat. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohja.

    Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla.

    Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle raparperihilloke ja sen päälle täytevaahto. Sihtaa pinnalle tummaa kaakaojauhetta. Koristele sitruunamelissanlehdillä (ja kaurakekseillä).

    Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

    Lisää aiheesta:

    Tämä on sähköautojen "Akilleen kantapää" talvisin – "Tulee aika monelle yllätyksenä"Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!Romutuspalkkio uuden auton hankintaan? Laki astuu voimaan vuoden alustaOmistatko tällaisen pyörän pumpun? Älä käytä enää!Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiin
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • Eilen18:58
      Sähköautot

      Tämä on sähköautojen "Akilleen kantapää" talvisin – "Tulee aika monelle yllätyksenä"

    • Eilen16:15
      Pasta

      Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

    • Eilen14:47
      Romutuspalkkio

      Romutuspalkkio uuden auton hankintaan? Laki astuu voimaan vuoden alusta

    • Eilen13:41
      Takaisinvedot

      Omistatko tällaisen pyörän pumpun? Älä käytä enää!

    • Eilen11:03
      Linnan juhlat

      Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!