Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiramisu raparperista

Julkaistu 19.05.2009 14:28(Päivitetty 19.05.2009 14:53)

Raparperista tehty tiramisu on raikas versio italialaisesta klassikosta. Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti pehmeää mascarponejuustoa, jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna.

1 pyöreä vuoka (halkaisija 25-28 cm)

  • Torttupohja:
  • 1 paketti Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
  • 2 pitkää vartta raparperia pieninä paloina
  • Vuokaan:
  • rasvaa
  • Myllyn Paras Korppujauhoja
  • Kypsälle pohjalle:
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 3 rkl manteli- tai kermakööriä (esim. Amaretto tai Baileys) tai muutama tippa manteliesanssia
  • 3 dl raparperihilloketta (keitä 3 + 1dl vettä + 1 dl sokeria)
  • Täytevaahto:
  • 1 tölkki (2½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 tölkki (200 g) mascarponejuustoa (tai kevyemmin maitorahkaa)
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl manteli- tai kermakööriä (esim. Amaretto tai Baileys) tai muutama tippa manteliesanssia
  • Koristeeksi:
  • sihdattua tummaa kaakaojauhetta
  • sitruunamelissanlehtiä
  • Painele sulanut taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-28 cm). Painele pohjalle kiinni ohueksi leikatut kuorittujen raparperivarsien palat. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohja.

    Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla.

    Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle raparperihilloke ja sen päälle täytevaahto. Sihtaa pinnalle tummaa kaakaojauhetta. Koristele sitruunamelissanlehdillä (ja kaurakekseillä).

    Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

    Lisää aiheesta:

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennäGoogle julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansaOletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyySuomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • Eilen18:59
      Ruokaniksit

      Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

    • Eilen16:59
      Google

      Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa

    • Eilen16:52
      Meikit

      Oletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyy

    • Eilen14:15
      Ruoka

      Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

    • Eilen13:31
      Kissat

      Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta