Tiramisu raparperista

Raparperista tehty tiramisu on raikas versio italialaisesta klassikosta. Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti pehmeää mascarponejuustoa, jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna.

1 pyöreä vuoka (halkaisija 25-28 cm)

  • Torttupohja:
  • 1 paketti Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
  • 2 pitkää vartta raparperia pieninä paloina
  • Vuokaan:
  • rasvaa
  • Myllyn Paras Korppujauhoja
  • Kypsälle pohjalle:
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 3 rkl manteli- tai kermakööriä (esim. Amaretto tai Baileys) tai muutama tippa manteliesanssia
  • 3 dl raparperihilloketta (keitä 3 + 1dl vettä + 1 dl sokeria)
  • Täytevaahto:
  • 1 tölkki (2½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 tölkki (200 g) mascarponejuustoa (tai kevyemmin maitorahkaa)
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl manteli- tai kermakööriä (esim. Amaretto tai Baileys) tai muutama tippa manteliesanssia
  • Koristeeksi:
  • sihdattua tummaa kaakaojauhetta
  • sitruunamelissanlehtiä

Painele sulanut taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-28 cm). Painele pohjalle kiinni ohueksi leikatut kuorittujen raparperivarsien palat. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohja.

Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla.

Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle raparperihilloke ja sen päälle täytevaahto. Sihtaa pinnalle tummaa kaakaojauhetta. Koristele sitruunamelissanlehdillä (ja kaurakekseillä).

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat