Timo Vornanen palasi katumatta mitään – "Siinäpä sitä sitten istuskelee ja kuluttelee aikaa"

Pöllöraati: Vornanen palasi katumatta mitään 10:28
Pöllöraati: Vornanen palasi katumatta mitään

Huomenta Suomen Pöllöraadissa keskusteltiin muun muassa tapaus Vornasesta.

Kansanedustaja Timo Vornanen erotettiin Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ampumisjupakan takia. Vornanen perusti omaa nimeään kantavan yhden hengen eduskuntaryhmän.

Vornasella ei tällä hetkellä ole juurikaan vaikutusvaltaa, arvioi MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki.

– Jos ei ole kunnon valiokuntapaikkoja ja yhden miehen ryhmä niin siinäpä sitä sitten istuskelee ja kuluttelee aikaa.

Vornasen valiokuntapaikat palautuvat nyt perussuomalaisille.

Tällä viikolla eduskuntatyöhön palannut Vornanen piti myös oman tiedotustilaisuuden tiistaina.

Ilta-Sanomien yhteiskuntatoimituksen esimies Hanna Vesala arvioi aamun Pöllöraadissa, että Vornanen olisi voinut tulla esiin ehkä hieman myötäsukaisemmin.

– Kyllähän hän tuli vähän takki auki siihen, että hän ei ollut mitään väärää tehnyt, ja sitten vielä edellisenä päivänä puolusti tätä, että hänen oli pakko ampua varoituslaukaus, Vesala kommentoi.

– Se olisi aika karua, jos Suomessa olisi jatkuvasti sellainen tilanne, että täällä kaikilla olisi taskuase ja olisi koko ajan pakko ampua, kun tulee vähän kinaa baarissa, Vesala jatkoi.

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen pohti, että miten Vornanen on ajautunut tuollaiseen tilanteeseen.

– Miten tuollaiseen tilanteeseen voi ajautua, jos ikään kuin on kansan valitsema ja harkintakykyiseksi arvioitu henkilö.

Menikö Vornasta äänestäneiden itäsuomalaisten ääni nyt hukkaan? Vaikuttaako jupakka, jos Vornanen lähtee ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa? Katso koko keskustelu jutun alusta.

Lue myös:

    Uusimmat