Timo Soini iloitsee Korson hyökkääjän tuomiosta: "Olen turvamiehelleni Juhalle terveyteni velkaa" – ex-ministeri ei pidä terveenä politiikan pelon ilmapiiriä

0:15
Katso video: Entisen ulkoministerin Timo Soinin kimppuun yritettiin käydä Vantaan Korsossa maaliskuussa 2019.

Mies, joka yritti lyödä Timo Soinia muovipullolla tuomittiinseitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. 53-vuotias mies tuomittiin muun muassa pahoinpitelyn yrityksestä.

Soini kertoi MTV Uutisille olevansa tyytyväinen oikeuden päätökseen.

— Moni ajattelee, että ehdonalainen tuomio on pieni, mutta se on kuitenkin vankeustuomio ja minä olen iloinen siitä, että oikeus on toteutunut, Soini sanoo.

Välikohtaus tapahtui Vantaan Korson maalaismarkkinoilla maaliskuussa 2019. Silloinen ulkoministeri Soini oli vaaliteltalla tapaamassa äänestäjiä, kun syyttäjän mukaan syytetty tuli Soinin luokse, huusi "maanpetturi" ja yritti lyödä Soinia nestettä sisältäneellä puolen litran muovipullolla.

Teko jäi yritykseksi, koska Soinin turvamiehenä toiminut poliisi ehti väliin. Turvamiehelle myönnettiin Soinin pyynnöstä kultainen ansiomerkki teostaan.

— Olen turvamiehelleni Juhalle terveyteni velkaa. Jos hän ei olisi tullut väliin, olisi käynyt tosi pahasti.

Oikeus katsoi, että ilman turvamiehen nopeaa reaktiota muovipullon isku olisi voinut osua Soinia päähän.

Soinin sijaan isku osui turvamiestä päähän, minkä lisäksi turvamies sai käsirysyssä vammoja ranteeseensa, polveensa ja niskaansa. Toinen tilanteessa mukana ollut poliisi sai muovipullosta iskun kasvoihinsa.

Mies tuomittiin myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja kahdesta poliisiin kohdistuneesta pahoinpitelystä sekä rattijuopumuksesta.

Tuomittu mies kiisti syytteet. Oikeudessa hän sanoi, ettei muista tapahtumia, joista häntä syytetään. Miehen asianajajan Leif Möllerin mukaan mies ei ymmärtänyt, että hänet kiinni ottaneet siviiliasuiset miehet olivat poliiseja ja hän koki toimineensa itsepuolustustilanteessa.

Oikeus katsoi, että poliisimiehet ilmoittivat tilanteessa selvästi olevansa poliiseja. Oikeuden mukaan mies oli tekoaikaan päihtynyt.

”Pelon ilmapiiri ei ole terve”

Häirintä, loukkaava puhe ja pelottelu ovat Soinin mielestä vaarallinen asia demokratialle, koska väkivallan uhka voi saada ihmiset epäröimään politiikkaan osallistumista.

— Tällainen pelon ilmapiiri ei ole terve. Toivottavasti tästä otetaan onkeen ja toivon, että yksikään politiikkaan menemistä harkitseva ihminen ei anna pelolle valtaa.

Soini uskoo, että jokaista poliitikkoa ja puoluetta koskeva samat säännöt, eikä ketään saisi uhata väkivallalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja