Timo Soini avaa ruotsalaislehdelle yhtä elämänsä käännekohdista – Irlannin-matkalla järisyttävät vaikutukset: "Menin sinne ystävien kanssa juomaan kaljaa ja syömään kebabia, mutta..."

4:16
Video: Timo Soini kertoi jättävänsä eduskunnan 5. maaliskuuta.

Vastikään ulkoministerin pestinsä päättänyt Timo Soini (sin.) kommentoi ruotsalaisen Signum-lehden haastattelussa omaa uraansa ja tulevaisuuttaan.

Katolilaisena tunnettu Soini avaa katolilaisen lehden haastattelussa esimerkiksi uskonnollista taustaansa.

Merkittäväksi oman uskontonsa kannalta hän katsoo Irlannin-matkan vuonna 1988.

– Menin sinne ystävien kanssa juomaan kaljaa ja syömään kebabia, mutta halusin myös käydä kirkossa. Killarneyssa kirkkovierailulla nunna tuli sanomaan minulle, että "Sinä et ole katolilainen!", Soini sanoo.

Kaksikko kävi "hyvin erityisen keskustelun", jonka jälkeen nunna totesi, että Soinista tulee hyvä katolilainen. Helsinkiin palattuaan Soini liittyi katolisen kirkon jäseneksi.

Soinin mukaan usko on vaikuttanut hänen poliittisiin näkemyksiinsä muun muassa maahanmuuton osalta.

– Olen tuntenut suurta tuskaa pakolaiskriisistä. Monet turvapaikanhakijat ovat todella puutteessa, ja kristillinen laupeus vaatii auttamaan tuntemattomia, Soini kertoo.

"En ole ollut erityisen kuuliainen kehoani kohtaan"

Haastattelussa Soini pohjustaa myös hieman tulevaisuudensuunnitelmiaan.

Nyt hän aikoo pitää 2–3 kuukautta lomaa. Luvassa lienee liikuntaa, ainakin pyöräilyä Juha Sipilältä saadulla polkupyörällä.

– En ole ollut erityisen kuuliainen kehoani kohtaan, Soini myöntää.

Lisäksi Soini aikoo kirjoittaa ennen joulua julkaistavan kirjan populismista sekä mahdollisesti ryhtyä maallikkosaarnaajaksi.

– Oikeastaan nyt olen täysin vapaa tekemään mitä vain haluan. Voin matkustaa pakulla Alabamaan, roikottaa jalkoja ulkona kamelinnahkasaappaissa ja vain nauttia elämästä, Soini makustelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja