Mainos

Timo Rädyn sihteeri: Minua on kiusattu yli vuoden ajan

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n hyllytetyn puheenjohtajan Timo Rädyn sihteeri Nesrin Can kokee, ettei hän saanut työrauhaa työpaikallaan. Hän on tehnyt työnantajalleen ilmoituksen työpaikkakiusaamisesta ja on sairauslomalla.

– Minä koin, että minua kiusattiin ja yritetiin savustaa työstäni, jota tein. Minulle ei annettu työrauhaa siihen työhön, jota halusin tehdä. Minua on kiusattu jo yli vuoden ajan ja lääkärit ovat olleet siitä hyvin huolissaan, Can kertoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Hän aloitti puheenjohtajan sihteerinä AKT:ssa vuoden 2011 helmikuun lopussa. Hänet valittiin töihin normaalilla hakumenettelyllä. Canilla itsellään on taustaa keittiöalalta ja politiikasta. Hän huomasi herkän tilanteen AKT:ssa kuitenkin nopeasti.

– Huomasin jännitteen jo siinä vaiheessa, kun tulin taloon. AKT:ssa on raskas ja jännitteinen työyhteisö. Siellä on paljon pahoinvointia, Can kertoo.

Hän olisi halunnut itse ratkaista kiusaamisasiat AKT:n sisällä, mutta se ei onnistunut. Can ei halua tarkasti eritellä kiusaamistaan.

– Kun katsoo työterveyslaitoksen sivuja ja niitä merkkejä, joissa kiusaamisen kriteerit täyttyvät, niin kyllä minun osallani siitä listasta on kattava osuus, Can selvittää.

Hänen mukaansa AKT:ssa on meneillään kova valtapeli.

– Valtapeli on käynnissä ja ihmiset ovat jakautuneet kuppikuntiin. AKT:n puheenjohtajan tehtävä on semmoinen, jossa jopa koko Suomen voi saada pysäytettyä ja asiat korjattua. Valta on vahva ja erilaiset ryhmittyvät siihen haluavat. Tämä on klassista poliittista valtapeliä, Can kertoi Huomenta Suomessa.

Katso Timo Rädyn sihteerin Nesrin Canin haastattelu: (Huomenta Suomi 21.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.