Mainos

Timo Koivusalo aloitti Sibelius-elokuvan kuvauksen

Suomalaiset suurmiehet kiinostavat nyt elokuvantekijöitä. Renny Harlin valmistelee elokuvaa Mannerheimista ja Timo koivusalo aloitti suururakkansa Sibelius-elokuvan kuvaukset tähtinään varttuneena Sibeliuksena Heikki Nousiainen ja nuoren Sibeliuksen roolissa Martti Suosalo.

Timo Koivusalo

Nuori musiikinopiskelija Jean Sibelius juhlimassa ylistävät arvostelut saanutta jousikonserttoaan ystäviensä ja tukijoittensa kanssa. Timo Koivusalon elokuvan kuvaukset käynnistyivät Sibeliukselle tutussa paikassa Kämpin peilisalissa. 1, 7 miljoonan euron elokuvalla Koivusalo hyppää Irwinin maailmasta aiheeseen, josta moni tekijä on haaveillut ja myös sitä pelännyt. Kansakunnan suurmies on vaikea aihe koska monille kuva Sibeliuksesta vanhana arvokkaana herrana ja patsasmaisena hahmona on jo mielessä. Tätä kuvaa haluaa Koivusalo ravistella.

- Olisi hauska löytää tästä nuori railakas pikkusen hullu ja vauhdikas kaveri, joka on kuitenkin omalla alallaan maailmanluokan nero, joka oli ratkaisevasti aikaansa edellä, ohjaaja Timo Koivusalo sanoo.

- Ehkä elokuvasta jää pois ikonivaihe, jonka kaikki tietävät, eli se että Sibelius kävelee valkoisessa puvussaan Ainolan puistossa hirveän isokokoisena, näyttelijä Martti Suosalo arvelee.

Nuoren Sibeliuksen elämään paljolti keskittyvä elokuva kuljettaa kuvissaan Ainon ja Jeanin rakkaustarinaa ja kertoo aikakaudesta, jolloin intohimoiset taiteilijat herättivät suomalaisten itsenäisyysaatteet.

- Heillä oli suuri tarve tehdä myös isänmaan asiaa siinä vaiheessa. Nykyäänhän tämmoset taiteen taustalla olevat asiat ovat paljon arkisempia, Koivusalo sanoo.

- Nuori mies otettiin kansalliseksi keulakuvaksi sekä ikoniksi. Hänestä tehtiin kansallissankari hyvin nuorena, ohjaaja jatkaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 10.07.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.