Timo istui savusaunassa, kun tuntematon bikiniasuinen mies kaatoi yhtäkkiä ämpärillisen vettä kuumalle kiukaalle – tuloksena kivuliaat palovammat: "En ihan helpolla lähde jatkossa ventovieraiden kanssa saunomaan"

3:01
Alajärveläisen Timon saunareissu päättyi sairaalaan – syynä toisen saunojan humalainen päähänpisto.

Alajärveläisen Timo Kangastien festariviikonloppu päättyi karmealla tavalla. Tuntemattoman miehen käsittämätön törttöily tuotti Kangastielle pahat palovammat.

32-vuotias Kangastie nautiskeli lauantaina savusaunasta Himoksen Iskelmä-festivaaleilla.

– Siinä istuskeltiin alalauteella ja juteltiin. Yhtäkkiä saunaan tuli mieshenkilö, joka oli pukeutunut bikineihin, Kangastie kertoo.

Ilmeisesti vitsikkäällä päällä ollut mies käveli ylälauteelle ja kaatoi täysin yllättäen ämpärillisen vettä tulikuumalle kiukaalle.

– Kiukaan luukku kirjaimellisesti räjähti alta ja lensi pois. Kuuma höyry tuli suoraan jaloilleni, kun olin kiukaan luukun vieressä.

Kangastie säntäsi heti pihalle, mutta sai samalla kasvoihinsa kuumaa höyryä. Ensimmäisen ja toisen asteen palovammoja tuli kauttaaltaan koko kehoon.

"Vaikea sanoa, mistä on ollut kyse"

Saunasta poistumisen jälkeen Kangastie ohjattiin aluksi rantaan veteen ja tämän jälkeen suihkuun siihen asti, että ambulanssi tuli ja vei miehen sairaalaan.

Muut saunassa olleet olivat hieman Kangastien takana eivätkä saaneet yhtä pahoja vammoja.

– Vaikeaa sanoa, mistä on ollut kyse. Varmaan veden heittäminen on ollut humalaisen typerä päähänpisto. Hän on ajatellut, että heittää kunnolla löylyä. Aika typerästi teki, Kangastie miettii.

– Savusaunassa ei muutenkaan heitetä niin kovia löylyjä, vaan kaadetaan nätisti, niin saadaan tasaiset löylyt.

Sisä-Suomen poliisista vahvistetaan, että tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus nimikkeellä vammantuottamus.

Löylynheittäjän henkilöllisyys on poliisin tiedossa ja häntä tullaan kuulustelemaan tapauksesta.

"En ihan helpolla jatkossa lähde ventovieraiden kanssa"

Hämmentävä ja vaarallinen tilanne pakottaa Kangastien laittamaan kesäsuunnitelmiaan uusiksi.

Lavatanssia aktiivisesti harrastava Kangastie kertoo käyneensä tähän asti käytännössä joka päivä tansseissa. Nyt tärkeä harrastus ei onnistu, ja esimerkiksi tanssimatka Ruotsiin jouduttiin perumaan kokonaan.

Myös saunominen jää tauolle ainakin joksikin aikaa.

– En ihan helpolla jatkossa lähde ventovieraiden kanssa saunomaan. Eikä tule kyllä vähään aikaan saunottua, kun ei varmaan pystykään, Kangastie huokaisee.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja