Tim Sparv palasi kotimaahan 18 vuoden ulkomaankiertueen jälkeen – "On hyvin mahdollista, että tämä on viimeinen seurani jalkapalloilijana"

Vuonna 2003 englantilaisen Southamptonin junioriakatemiaan lähtenyt jalkapalloilija Tim Sparv palaa 18 vuoden ulkomaankiertueen jälkeen Suomeen.

34-vuotias maajoukkuekapteeni pelaa loppukauden Helsingin Jalkapalloklubissa. Sparvin torstaina julkistetussa sopimuksessa on optio ensi kaudesta.

– Olen iloinen ollessani Suomessa ja HJK:ssa. Takana on pitkä 18 vuoden ura ulkomailla ja kesällä tuli fiilis, että on oikea hetki tulla Suomeen, Sparv totesi HJK:n tiedotustilaisuudessa.

Siirtoasiat lähtivät rullaamaan eteenpäin Suomen taipaleen päätyttyä EM-lopputurnauksessa.

– Tänä kesänä oli muutamia hyviä vaihtoehtoja, joten tavallaan se oli vaikea päätös, mutta aika nopeasti tuli sellainen fiilis, että haluan tulla Suomeen ennen kuin ura loppuu. En halua liikaa muita vaihtoehtoja avata, mutta loppuvaiheessa oli HJK ja yksi seura Skotlannista, Sparv sanoi.

Keväällä polvileikkauksessa käynyt Sparv ei pystynyt pelaamaan kesän EM-kisoissa täysiä minuutteja. HJK:ssa Sparv haluaa päästä kuntoon, jotta voi jatkaa maajoukkuepelejä.

–  Olen edelleen motivoitunut jatkamaan maajoukkueessa. Tämä on hyvä ympäristö saada itseni kuntoon ja pelata hyvässä seurassa.

"Merkittävä vahvistus"

HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula oli tiedotustilaisuudessa mielissään siitä, millaisen kaappauksen HJK kesän siirtoajan alkajaisiksi teki.

– Tim on totta kai meille merkittävä vahvistus. Tim tuo meille keskikentälle erilaisen vaihtoehdon, erikoistilanteisiin lisää voimaa ja vahvistaa jo ennestään vahvaa joukkuetta, Takkula myhäili.

– Tiedämme, miten vahva johtaja Tim on. Kun hän astuu samaan pukukoppiin meidän nuorten pelaajien kanssa, niin sillä on älytön lisäarvo tähän kokonaisuuteen, Takkula summasi.

Myös Sparv sanoi olevansa motivoitunut auttamaan kokemuksellaan nuoria pelaajia.

– On hieno nähdä, kun nuoret pelaajat kehittyvät ja pääsevät eteenpäin. Haluan ilman muuta olla mukana auttamassa heitä, ja ehkä minulla on muutamia hyviä vinkkejä ulkomailta, Sparv sanoi.

Valmentaminen kiinnostaa Sparvia

Sparvin viime kausi meni kreikkalaisen AEL:n riveissä. Suomessa liigapelejä on kertynyt vain kahdeksan, kun ruotsalainen Halmstad lainasi Sparvin alkukaudeksi 2008 Vaasan Palloseuraan. Välitöntä paluuottelua ei kannata odottaa.

– Olen pitänyt pienen loman kisojen jälkeen, ja tässä menee muutama viikko, että olen hyvässä pelikunnossa, Sparv sanoi.

Sparv valotti torstaina, että peliuran jälkeen tavoitteena on valmentajaura. HJK on hänelle näköalapaikka valmentamisen maailmaan.

– Ajatukseni on, että haluan olla HJK:ssa pitkään. Ensin pelaajana, mutta ehkä tulevaisuudessa valmentajanakin. On hyvin mahdollista, että tämä on viimeinen seurani jalkapalloilijana, Sparv tuumi.

– Haluan olla mukana junioritoiminnassa ja oppia valmentajilta. Uskon, että tämä ympäristö on sellainen, jossa saisin hyvää oppia ja voisin ottaa ensimmäiset askeleet myös valmentajana, Sparv sanoi.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja