Mainos

Tillerson: Pakotteet vahingoittaneet Pohjois-Koreaa – Japanin vesille ajautunut aluksiinsa kuolleita kalastajia

Yhdysvaltain ulkoministeri Tillersonin mukaan kansainvälisillä pakotteilla alkaa olla merkittäviä vaikutuksia Pohjois-Koreaan, vaikka moitti Venäjää siitä, ettei maa ole pannut täytäntöön kaikkia toimenpiteitä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi Reutersille aiemmin, että Venäjä on auttanut Pohjois-Koreaa välttämään kansainvälisiä pakotteita.

Vaikka myös Rex Tillerson moitti Venäjää pakotteiden laiminlyönnistä, hän sanoo olevansa vakuuttunut siitä, että toimenpiteet pakottavat Pohjois-Korean ennen pitkää neuvottelupöydän ääreen keskustelemaan ohjuskokeistaan ja ydinohjelmastaan.

– Meillä on todisteita siitä, että nämä pakotteet alkavat todella vahingoittaa maata, Tillerson sanoo.

Hän kertoo Japanin raportoineen useista Pohjois-Korealaisista kalastusaluksista, joita on ajautunut Japanin vesille. Kalastusaluksia on löytynyt yli sata. Kaksi kolmannesta alusten miehistöstä on löytynyt kuolleena.

Kalastajat on ajettu talviaikaan vesille, koska ruoasta on pulaa. Heidät on lähetetty kalastamaan vajailla polttoainevarastoilla, eikä polttoaine riitä paluumatkaan.

Japani kertoi kalastusaluksista Vancouverissa järjestetyssä konferenssissa, johon osallistui 20 maata keskustelemaan Pohjois-Korean tilanteesta ja kansainvälisistä pakotteista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.