Mestarien liigassa kuplii upea tarina – Tottenhamille murhealku pudotuspeleihin, luotsi teki historiaa

Ensimmäistä kertaa jalkapallon Mestarien liigan pudotuspeleissä pelaava Atalanta avasi ne tyylillä. Italialaisseura murjoi Valencian kumoon neljännesvälierien avausosaottelussa maalein 4–1.

Atalantan Hans Hateboer ja Josip Ilicic avasivat pellit avausjaksolla iskemällä kumpikin uransa ensimmäisen Mestarien liiga -maalin. Ilicicin yläkulmaan suunnannut laukaus oli painava.

Toisella jaksolla uransa ensimmäisen Mestarien liiga -nyytin tykitti komeasti Atalantan Remo Freuler, ja Hateboer osui tämän jälkeen toistamiseen.

Valencian ainokaisesta vastasi vaihtomies. Denis Tsheryshev oli ehtinyt olla kentällä vain kaksi minuuttia, kun hän toi espanjalaisille lohtua 66. minuutin 1–4-kavennuksella. Lohtu jäi kuitenkin pieneksi.

Atalantaa pidettiin Mestarien liiga -kauden alkaessa altavastaajana, mutta nyt se on jo vahvasti kiinni puolivälieräpaikassa. Joukkueet kohtaavat uudelleen kolmen viikon päästä neljännesvälierien toisessa osaottelussa.

Werner maalasi rankkarista

Illan toisessa ottelussa edelliskauden Mestarien liiga -finalisti Tottenham taipui RB Leipzigia vastaan maalein 0–1.

Tottenham lähti otteluun siipirikkoisena, kun sen riveistä olivat lasaretissa tähtipelaajat Harry Kane, Son Heung-min ja Moussa Sissoko. Puolustuskannalla olleet lontoolaisisännät joutuivat lopulta antautumaan toisella jaksolla. Ben Davies taklasi Leipzigin Cuneyt Cakirin kumoon, ja vierailijat saivat rangaistuspotkun. Sen Timo Werner pamautti maalin vasempaan alakulmaan.

RB Leipzigin manageri Julian Nagelsmann teki ottelussa historiaa. Hänestä tuli 32 vuoden ja 211 päivän vanhana historian nuorin luotsi, joka on ollut minkään joukkueen peräsimessä Mestarien liigan pudotuspeleissä. Aiemmin ennätystä piti hallussaan Domenico Tedesco, joka oli 33 vuotta ja 161 päivää vanha, kun hän johdatti viime kaudella neljännesvälierissä Schalken Manchester Cityä vastaan.

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.