Tiesitkö? Wimbledonin tennisturnauksessa on huipputiukka pukukoodi – koskee myös katsojia

Jarkko Nieminen huomauttaa, että vuodesta 1877 järjestetyssä Wimbledonin tennisturnauksessa on pukeuduttava pukukoodin mukaisesti lähes kokonaan valkoiseen. Myös katsojille on pukeutumissäännöt.

Wimbledonin tiukat pukeutumissäännöt ovat välillä kirvoittaneet kritiikkiinkin, kun urheilijoita on valvottu tiukasti. Esimerkiksi kanadalaista Eugenie Bouchardia varoitettiin kolme vuotta sitten, kun hänen valkoisen asunsa alta pilkotti aavistuksen urheiluliivin musta olkain.

Jarkko Nieminen kertoo puitteiden Wimbledonin tennisturnauksen ympärillä olevan hienot.

– Se on ainoa kilpailu, jossa on pukukoodi. Pitää olla lähestulkoon kokonaan valkoiset vaatteet – aina kenkiä myöten, Nieminen sanoo.

– Pukukoodi koskee katsojiakin. Wimbledonissa ei saa olla ilman paitaa, kuten Australian avoimissa nähdään. Australiassa vallitsee enemmän karnevaalimeininki, mutta Wimbledonissa on hillittyä. Silti yleisö elää molemmissa vahvasti mukana. Wimbledonin yleisö on todella tennistietävää, Nieminen sanoo.

Wimbledonin tennisturnaus alkoi maanantaina ja kestää sunnuntaihin 15. heinäkuuta saakka. Henri Kontisen nelinpelit John Peersin kanssa alkavat keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat