Tiesitkö tätä rintojen pienennyksestä?

Silikonien ottamisen lisäksi useat pienentävät turhan suuriksi koettuja rintojaan.

Nykypäivänä yhä useampi nainen ottaa silikonit rintoihinsa. Rintojen pienennysleikkaus on hieman vieraampi trendi, mutta senkin suosio on ollut tasainen.

Mikä on rintojen pienennysleikkaus?

Rintojen pienennysleikkauksessa rinnasta poistetaan ylimääräistä kudosta tai nahkaa. Operaatiossa muokataan usein myös rintojen muotoa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman symmetrinen. Usein leikkauksessa siirretään myös nännejä, jotta ne olisivat luonnollisessa kohdassa korjatussa rinnassa. Leikkaus kestää tavallisesti kolmesta viiteen tuntia.

Miksi leikkaukseen hakeudutaan?

Rintojen pienennysleikkaukseen hakeutuvat usein naiset, jotka haluavat laihduttaa tai saada yksinkertaisesti kiinteämmät rinnat. Paljon naisia hakeutuu leikkaukseen myös terveydellisistä syistä – valtavat rinnat ovat merkittävä rasite selälle ja niskalle. Myös kyvyttömyys harrastaa liikuntaa valtavan poven vuoksi on yleinen syy siihen, että nainen hakeutuu leikkaukseen. Myös itsetunto-ongelmat valtavien rintojen vuoksi ovat yleisiä.

Minkälainen lopputulos leikkauksesta on odotettavissa?

Leikatut rinnat saattavat olla kivuliaat jopa viikkoja, mutta leikkauksista on toipumisen jälkeen saatu hyviä tuloksia niiden yleistyttyä. Mahdollisista pienistä arvista huolimatta rintojenpienennysleikkauksen tulos on usein hyvin luonnollinen.

Minkälaisia riskejä leikkaukseen liittyy?

Rintojen pienennysleikkaus on leikkaus siinä missä muutkin leikkaukset, ja leikkauksiin kuuluu aina oma riskinsä verenvuodosta epätoivottuihin yllätyksiin. Leikkauksesta jää miltei aina vähintään myös haaleat arvet. Rintojen pienennysleikkauksen jälkeen nänneistä saattaa lähteä tunto, eikä imetys välttämättä enää onnistu. Joissain tapauksissa rintakudoksen herkkyyden vuoksi leikkauksen jälkeen rinnat ovat olleet epäsymmetriset.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja