Tiesitkö? Tämän vuoksi kampaaja hieroo päänahkaasi pestessään hiuksiasi

Kampaajan päähieronta pesun yhteydessä tuntuu miellyttävältä, mutta kampaajat eivät tee sitä vain hyvää hyvyyttään – hieronnasta on nimittäin hyötyä hiuksille, kertoo Brit+Co-sivusto.

Kun kampaajalla ottaa hiuksiinsa uuden värin tai uuden upean leikkauksen, saa yleensä samassa yhteydessä hiustenpesun miellyttävän päähieronnan kera. Syynä hieronnalle ei kuitenkaan ole vain asiakkaan hemmottelu, vaan päänahan hieronnasta on hiukan toisenlaisiakin hyötyjä.

Kandalaisen Suki’s Hair Salon ja Academyn päällikkö Karly Vincent kertoo Brit+Co-sivustolle, että pään hierominen shampoon ja hoitoaineen levittämisen aikana elvyttää päänahkaa. Hieronta nimittäin stimuloi päätä, ja parantaa verenkiertoa.

Tämä taas voi edistää hiusten kasvua – ja hiukset juuresta tyveen puhdistuvat ja virkistyvät.

Katso alla olevalta videolta ohjeet tämän vuoden trendikkäimpään pikkujoulukampaukseen! (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Näin syntyy tämän vuoden trendikkäin pikkujoulukampaus 2:51

Ei siinä kuitenkaan vielä kaikki! Päänahan stimulointi voi myös rentouttaa ja lievittää stressiä, mikä tekee myös hyvää hiuspehkolle.

– Stressi on yksi hiusten harvenemisen syistä miehillä ja naisilla, sanoo New Yorkissa sijaitsevan Fourtneenjay-salongin toinen omistaja ja hiustenhyvinvointiin erikoistunut David Adams.

Seattlelainen dermatologi Carly J. Roman muistuttaa, että samalla pään hierominen voi tarjota jopa hellävaraisen kuorinnan, joka estää kuolleiden ihosolujen kerääntymistä päänahkaan.

Tämä voi myös ehkäistä hilsettä.

Dermatologi Jason Emer kuitenkin huomauttaa, että jotkin ihosairaudet voivat pahentua päähieronnan seurauksena. Esimerkki tällaisesta on akne. Oli iho-ongelma mikä tahansa, asiantuntija suosittelee mainitsemaan siitä kampaajalle. 

Näin hierot päätä kotona

Ei tarvitse olla hiusalanammattilainen saadakseen päähieronnan hyödyt hiustenpesun yhteydessä. Samanlaisen hieronnan voi kuka tahansa tehdä itselleen omassa suihkussa shampoon ja hoitoaineen avulla.

Vincent neuvoo aloittamaan levittämällä shampoota käsillä tasaisesti kaikkialle päähän.

– Älä vain läiskäytä tuotetta sinne, työstä sitä sormenpäilläsi, lisää minimaalista painetta ja liikuttele käsiä pyörivin liikkein aloittaen hiusrajasta ja liikkuen taaksepäin, kunnes tavoitat niskasi, hän neuvoo.

Tämän jälkeen Vincent suosittelee vielä toista kierrosta shampoota.

– Suurin osa ihmisistä tarvitsee kaksi shampookierrosta. Ensimmäisen shampookierroksen tarkoitus on poistaa likakertymiä ja seuraavan puhdistaa päänahkaa, asiantuntija selittää.

Vincentin mukaan toisella kierroksella shampoon pitäisi vaahdota selkeisiin kupliin – jos niin ei käy, saattaa olla jopa kolmas shampookierros tarpeen.

Kun hiukset on pesty shampoolla, saman hieronnan voi toistaa hoitoaineella. Asiantuntijat neuvovat puristamaan ensin hiukset mahdollisimman kuiviksi, ja sitten lisäämään tuotetta latvoihin. Kun hoitoaine vaikuttaa, on aika hieronnalle.

Lähde: Brit+Co

Lue myös:

    Uusimmat