Tiesitkö tämän maksukortistasi?

Maksukorttien uudet ominaisuudet voivat yllättää käyttäjänsä. Millä kortilla voi maksaa ulkomailla, entä mikä toimii internetissä?

Vanhojen pankkikorttien tilalle tulleet Debit-kortit voivat yllättää käyttäjänsä, sillä kortista löytyy aivan uusia ominaisuuksia.

Tiesitkö esimerkiksi, että toisin kuin vanhalla pankkikortilla, Debit-kortillasi voit maksaa ostoksesi ulkomailla, ja käyttää korttia verkko-ostosten tekemiseen?

Debit = pankki, Credit = luotto

Debit-kortilla on mahdollista maksaa ostoksensa verkossa, maksaa pankkitililtä myös ulkomailla, ja käyttää korttia verkkopankissa tai maksuautomaateissa. Veloitus tapahtuu tällöin suoraan pankkitililtä.

Muista aina perehtyä pankkisi palveluhinnastoon ennen asiointia ulkomailla.

Näin maksat verkossa

Kortti tulee rekisteröidä verkkopankkipalveluun pankin verkkosivuilla.

Pelkällä Credit- tai Debit -ominaisuudella varustettu kortti toimii kortin etupuolelta löytyvällä korttinumerolla. Jos käytössäsi on Credit/Debit -yhdistelmäkortti eli kortissa on molemmat ominaisuudet, silloin Credit- eli luotto-ominaisuuden numero on kortin etupuolella, ja Debit-ominaisuuden numero löytyy kortin kääntöpuolelta.

Tulevaisuus tuo uusia kortteja

Maailmalla tunnetaan jo myös prepaid-periaatteella toimivat luottokortit. Niiden idea on maksaa summa etukäteen, jolloin raha katoaa kortilta kun sitä käyttää. Kortteja voisi myös käyttää lahjakortteina. Lisäksi on olemassa virtuaalisia visakortteja, joiden tarkoitus on helpottaa sähköistä asiointia. Visa Europen asiantuntija Vesa Tukosen mukaan kortit eivät ole vielä rantautuneet Suomeen, vaikka hän ennakoikin ettei prepaid-korteilla ole enää pitkä matka suomalaisiin lompakoihin. Ulkomailta hankittu prepaidkortti kuitenkin kelpaa Suomessa normaalina maksuvälineenä.

Lähteet: Sampo, Nordea, Tekniikka & Talous

Kuva: Colourbox

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja