Tiesitkö? Tämä oli maailman ensimmäinen turistikaupunki

Studio55.fi-ohjelman lähetyksessä vieraillut toimittaja Helena Petäistö kertoo, että Ranskan Rivieran matkailun kukoistuksesta on kiittäminen Englannin kuningatar Viktoriaa.

MTV3:n kirjeenvaihtaja Helena Petäistö kertoo englantilaisten löytäneen Nizzan ja käyneen siellä jo 1700-luvulla, mutta sanoo Nizzasta tulleen Nizzan vasta Englannin kuningatar Viktorian ansioista.

Kuningatar Viktoria oli kuullut englantilaisten aristokraattien viettäneen kesiä Rivieralla, ja näin hänkin halusi nähdä alueen.

– Tämä puritaaninen vanhanaikainen tiukkapipo Viktoria tuli sinne 62-vuotiaan ensimmäistä kertaa, ja hän oli leskikuningatar silloin. Hän ihastui Rivieraan, kävi eri paikkakunnilla, ja 10 vuotta käytyään muilla paikkakunnilla hän tuli viimein Nizzaan. Hän sai siellä niin hyvän kohtelun, että kaikki lopputalvensa hän vietti siellä, Petäistö kertoo.

– Ja totta kai, jos sinne tuli tämän suuren imperiumin suuri kuningatar, niin kaikki kuningashuoneet tulivat sitten sinne myös. Viktorian ansiosta Nizzasta tuli ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka alkoi elää turismista. Koko maailman turismiteollisuus on todella lähtenyt Ranskan Rivieralta, ja siihen vaikutti kuningatar Viktoria.

Klikkaa kuvaa ja katso lähetyksestä Helena Petäistön matkavinkit Rivieralle suuntaavalle.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja