Tiesitkö? Kukaan mukana olevista MM-jalkapalloilijoista ei ole voittanut maailmanmestaruutta

Jalkapallon MM-kisoissa Venäjällä on vielä mukana 12 joukkuetta, kun neljännesvälierissä käydään ennen puolivälieriä yhä neljä taistoa. Yksikään jäljellä olevista pelaajista ei ole kuitenkaan voittanut jalkapallon maailmanmestaruutta tai pelannut ylipäätään MM-finaalissa.

Videolla kohokohtia sunnuntain peleistä.

Jäljellä olevista joukkueista edellinen maailmanmestari on Brasilia, joka juhli kultaa vuonna 2002. Mukana olevista maista tuorein MM-finaaliesiintyminen on puolestaan Ranskalla, kun maa tahkosi loppuottelun vuonna 2006. Tuolloin Ranska sai MM-hopeaa hävittyään MM-finaalin Italialle.

Yksikään Brasilian vuoden 2002 tai Ranskan vuoden 2006 MM-kisajoukkueen jalkapalloilijoista ei tahkoa pelaa näissä MM-kisoissa.

Kaksien edellisten kisojen mitalistimaista yksikään ei ole enää Venäjän MM-turnauksessa tositoimissa. Saksa (MM-kulta 2014 ja MM-pronssi 2010) jäi jo alkulohkoon, kun taas Argentina (MM-hopea 2014) ja Espanja (MM-kulta 2010) lensivät laulukuoroon neljännesvälierissä. Hollanti (MM-pronssia 2014 ja MM-hopeaa 2010) ei selviytynyt ylipäätään koko turnaukseen.

Ranskan päävalmentajalla Didier Deschampsilla sen sijaan on maailmanmestaruus povitaskussa. Ranskalaislegenda juhli MM-kultaa pelaajaurallaan vuonna 1998.

Meneillään olevassa MM-turnauksessa puolivälieriin ovat selvittäneet tiensä jo isäntäjoukkue Venäjä, Kroatia, Uruguay ja Ranska. Neljännesvälierissä pelataan vielä ottelut Brasilia–Meksiko, Belgia–Japani, Ruotsi–Sveitsi ja Kolumbia–Englanti.

Lue myös:

    Uusimmat