Nyt jos koskaan Englanti – Espanjan putoaminen mylläsi turnauskaavion täysin uusiksi

Espanjan putoaminen pisti MM-kisojen todennäköisyydet täysin uusiksi. Todennäköisyyksien perusteella yllätysputoamisen suurin hyötyjä on Englanti.

Espanjan putoamisen myötä MM-kisojen finaalissa nähdään varmasti sellainen finalisti, joka ei ole pelannut finaalissa yli 50 vuoteen tai ollenkaan.

Englanti ja Ruotsi ovat kaavion toisen puolen ainoat maat, jotka ovat pelanneet MM-finaalissa. Englanti voitti toistaiseksi ainoan mestaruutensa vuonna 1966. Ruotsi puolestaan hävisi finaalin vuonna 1958. Kaavion loput maat Sveitsi, Kroatia, Venäjä ja Kolumbia eivät ole vielä koskaan edenneet MM-finaaliin. Joku edellä mainituista kuudesta maasta pelaa varmasti tämän vuoden MM-finaalissa.

Kroatia on edennyt parhaimillaan välieriin vuonna 1998. Venäjä puolestaan ei ole koskaan päässyt lohkovaihetta pidemmälle Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Kolumbia oli parhaimmillaan puolivälierissä vuonna 2014. Sveitsin taival MM-kisoissa on tyssännyt aina viimeistään kahdeksan parhaan joukossa.

Englanti suurin suosikki MM-finaaliin

Suureksi finalistisuosikiksi on noussut nyt Englanti, joka kohtaa neljännesvälierissä Kolumbian. Ottelun voittaja saa vastaansa Ruotsin tai Sveitsin. Englannin MM-historia ei tosin ole mairitteleva, sillä se on voittanut vuoden 1990 kisojen jälkeen vain kaksi jatkopeliä MM-kisoissa.

Tuoreimpien listausten mukaan Englannin todennäköisyys voittaa maailmanmestaruus parani Espanjan putoamisen myötä rutkasti. Nyt Englannin mestaruuden kerroin on 5.50. Se tekee kertoimien perusteella Englannista kolmannen suursuosikin Ranskan ja Brasilian ohella.

Viimeisimmät kertoimet MM-kisojen voittajaksi

Ranska ja Brasilia, 3.50
Englanti ja Kroatia, 5.50
Belgia, 6.00
Uruguay, 14.00
Kolumbia, 16.00
Venäjä 20.00
Sveitsi, 33.00
Ruotsi, 40.00
Meksiko, 50.00
Japani, 200.00

Lähteet: BBC Sport, Reuters

Lue myös:

    Uusimmat