Tiesitkö? Hiustesi väri vaikuttaa seksielämääsi

Hiukset, jalat, takapuoli, rinnat – naisen vartalossa on paljon rakastettavaa ja jokaisella miehellä on omat mieltymyksensä. Tuoreen tutkimuksen mukaan kokonaiskuvaa tarkasteltaessa huomattavasti merkitystä miehen mielessä ensivaikutelman luomisessa vaikuttaa olevan hiusten värillä.

Ranskalaiset tutkijat South Brittanyn yliopistosta ottivat selvää, millä tavoin naisen hiusten väri vaikuttaa siihen, kuinka miehet kiinnittävät naiseen huomiota. Tutkijat pukivat parikymppisiä naisia erivärisiin peruukkeihin ja seurasivat, millaista huomiota he saavat miehiltä. Tutkimuksessa blondit, brunetit ja punatukkaiset naiset pyrkivät herättämään ohikulkevan miehen huomion pudottamalla hanskansa kadulle.

Ketkä saavat eniten huomiota?

Miehen ohi kulkiessaan hanskansa maahan pudottaneista naisista eniten huomiota saivat blondit. Peräti 76 prosenttia miehistä huomioi vaaleahiuksisen naisen tämän pudotettuaan hanskansa. Ruskeahiuksisen naisen huomioi 59 prosenttia miehistä ja mustahiuksinen nainen sai huomiota 57 prosentilta miehistä. Tällä perusteella vaaleahiuksinen nainen haluttaisiin mieluiten myös sänkyseuraksi.

Tutkijoiden mukaan blondien viehätysvoimaan viittaava tulos kertoo siitä, että miehet liittävät alitajuisesti vaaleahiuksisuuden hedelmällisyyteen. Vaaleat hiukset kertovat nuoruudesta ja terveydestä, joita pidetään alitajuisesti kahtena hedelmällisyyden tunnetuimpana näkyvänä merkkinä.

Hiusten väriä on tutkittu muuallakin kattavasti

Maailmalla on vuosien saatossa tehty paljon tutkimuksia, joilla on selvitetty naisten hiusten värin vaikutuksia heidän viehätysvoimaansa ja samalla seksielämäänsä.

Brunetit ovat luotettavia

Vuonna 2011 Briteissä tehdyssä tutkimuksessa miehet pitivät brunetteja kaikkein viehättävimpinä naisina blondeihin ja punapäihin verrattuna. Saman tutkimuksen mukaan miehet pitävän brunetteja älykkäniä, kykeneväisinä, helposti lähestyttävinä sekä ylimielisinä.

Samoihin aikoihin Floridan yliopistossa teetetyssä tutkimuksessa selvisi, että miehet pitävät brunetteja keskimääräistä luotettavampina ja vakaampina.

Punapäillä on aktiivinen seksielämä

Westminsterin yliopistossa teetetyn tutkimuksen mukaan miesten keskuudessa punapäitä pidetään temperamenttisempina ja aavistuksen verran vähemmän viehättävinä kuin brunetteja tai blondeja. Tutkimuksen mukaan miehet pitivät punapäitä myös keskimääräistä helpompina saada seksiseurakseen.

Hampurin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan punahiuksisilla naisilla on aktiivisempi seksielämä kuin bruneteilla tai blondeilla kanssasisarillaan.

Blondit osaavat vaatia

Scandinavian Journal of Psychologyssa julkaistun tutkimuksen mukaan vaaleahiuksinen nainen on keskimääräistä helpompi iskeä baarissa ja saada lähtemään mukaan. Blondeja pidetään saman tutkimuksen mukaan tavallista vaateliaampina, neuroottisempina sekä vähemmän ulospäinsuuntautuneina kuin punahiuksisia tai ruskeahiuksisia naisia.

Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja