Tiesitkö? Euroviisuedustajat eivät saa käyttää kisapaikan hissejä – viisukommentaattori Mikko Silvennoinen kertoo syyn

Viisukonkari Mikko Silvennoinen esittelee upeaa näkymää juontokopistaan 2:12
Katso huikea video! Viisukommentaattori Mikko Silvennoinen esittelee mahtavia näkymiä selostuskopistaan!

Mikko Silvennoinen kertoo, että Euroviisuissa kisaavat artistit joutuvat noudattamaan paikoin tiukkojakin sääntöjä.

Vuoden 2022 Euroviisut potkaistiin tiistaina käyntiin Italian Torinossa. Tänään järjestettävässä toisessa semifinaalissa selviää, mitkä maat taistelevat laulukilpailun herruudesta lauantain finaalissa.

Suomen Euroviisukommentaattori ja viisuasiantuntija Mikko Silvennoinen kertoi MTV Uutisille tunnelmia suoraan Torinon Euroviisukuplasta.

Kommentaattori paljasti, että viisuissa esiintyvät artistit joutuvat noudattamaan paikoin tiukkojakin sääntöjä. He eivät esimerkiksi saa käyttää kisapaikan hissejä.

– Artistit eivät saa käyttää hissejä, koska jos hissii jää jumiin, niin he eivät ehdi lavalle. Tällainen sääntö on, Silvennoinen naurahti.

Silvennoinen kertoi myös, etteivät artistit saa kilpailupäivien aikana poistua viralliselta kisa-alueelta. Sääntö on määrätty lähetyksen sujuvuutta silmällä pitäen.

– Koska jos käy niin, että he ovat tuolla ei-turva-alueella, eivätkä löydä takaisin sisään tai siellä on hirveät jonot tai jotain, missä heitä ei voida auttaa, niin koko lähetys on vaarassa, hän kertoi.

– Tämä on niin sanottu delegaatioiden kupla, mikä on semmoinen turva-alue, josta artistien täytyy aina löytyä ja olla valmiita tulemaan aina harjoituksiin tai lähetyksiin, jotta tämä ohjelma voidaan tuottaa, kommentaattori täsmensi.

Onko poliittisuus lisääntynyt viisuissa? Katso videolta Silvennoisen haastattelu:

Euroviisujen finaali pidetään tänä iltana Italian Torinossa – onko poliittisuus lisääntynyt viisuissa? 3:49

Lue myös:

    Uusimmat