Tiedätkö, mitä "dermatologisesti testattu" oikeasti tarkoittaa? Ihotautilääkäri varoittaa markkinointikikasta

Dermatologisesti testattu ei tarkoita, että ihotautilääkäri suosittelisi tuotetta.

Kosmetiikkahyllyllä eri purkkeja vertaileva ei voi olla törmäämättä tekstiin "dermatologisesti testattu". Sanat herättävät mielikuvan tutkitusti tehokkaasta tuotteesta, mutta Prevention-terveyssivuston haastattelema amerikkalainen ihotautilääkäri Annie Chiu varoittaa markkinointikikasta.

Termi "dermatologisesti testattu" tarkoittaa ainoastaan, että tuote on testattu ihotautilääkärin valvonnassa – ei, että ammattilainen suosittelisi tuotetta tai että se olisi tehokas.

Dermatologinen testi on ihoärsytystesti, jossa tuotetta levitetään iholle ja seurataan siitä seuraavaa reaktiota. Pelkästään termistä yksinään ei voi päätellä, onko testi tehty eläimen vai ihmisen iholla. Hämärän peittoon jää sekin, kuinka paljon tuotetta testitilanteessa käytettiin ja mille ihoalueelle, tai kuinka kauan sen annettiin vaikuttaa.

Yleisesti ottaen dermatologisesti testattuja tuotteita voi pitää turvallisena suurimmalle osalle ihmisistä. Erityisesti herkkäihoisten kannattaa kuitenkin kysyä neuvoa iholleen sopivan tuotteen löytämiseksi.

Kaipaako meikkipussisi kevätsiivousta? Katso videolta, kuinka kauan kosmetiikka säilyy.

Meikkipussin siivous: näin kauan kosmetiikka säilyy 2:06
Katso video: Muista myös siivota meikkipussisi silloin tällöin.

Lue myös:

    Uusimmat