Thomas Tuchel ja Antonio Conte lähes käsirysyssä – Harry Kane pelasti Tottenhamin loppuhetkillä

Chelsea ja Tottenham tasasivat pisteet Valioliigan huippukamppailussa lukemin 2–2.

Harry Kane puski Tottenhamin tasoihin aivan ottelun loppuhetkillä kulmapotkusta. Pallo otti vielä viimeisen kimmokkeen Reece Jamesin jalasta, joka oli vienyt kotijoukkue Chelsean johtoon 77. minuutilla.

Ottelun tuoksinnassa joukkueiden päävalmentajien välillä kuohui. Tottenhamin Antonio Conte tuuletti joukkueensa 1–1-tasoitusta rajusti Tuchelin suuntaan, josta saksalaisluotsi tulistui. Suurempi välikohtaus vältettiin, mutta ottelun lopussa tunteet kuohahtivat uudelleen.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Iso läjä molempien joukkueiden henkilökuntaa joutui pitämään Conten ja Tuchelin erillä toisistaan, kun valmentajat huusivat raivoissaan toistensa suuntaan. Tilanne eskaloitui kättelystä. Videokuvien perusteella näytti siltä, että Tuchel ei päästänyt Conten kädestä irti ja kahakka oli valmis. Lopulta molemmille valmentajille näytettiin punaista korttia, ja miehet ohjattiin stadionin uumeniin.

Ottelun kulku

Varsinkin ottelun alussa Chelsea oli pirteämpi, ja meni johtoon 19 minuutin kohdalla, kun Kalidou Koulibaly iski volleysta kotijoukkueen johtoon. Pierre-Emile Höjbjerg tasoitti puntit toisella puoliajalla komealla laukauksella alakulmaan. Maalia edelsi kiistanalainen tilanne, jossa Chelsean Kai Havertz jäi makaamaan hyökkäysalueella, kun häneltä riistettiin pallo. Tuomari ei nähnyt tilanteessa virhettä, vaikka Havertz protestoikin rajusti tilanteen jälkeen.

Reece James paukutti Chelsean johtoon Raheem Sterlingin syötöstä, ja vaikutti jo siltä että pisteet jäävät Stamford Bridgelle. Lopussa Tottenham iski kunnon kirivaihteen silmään ja painoi rajusti päälle. Chelsean maalivahti Eduard Mendy otti jo yhden todella tärkeän torjunnan, mutta Harry Kane onnistui tuomaan valkopaidat tasoihin, kun pelikello näytti yli 95 minuuttia.

Molemmat joukkueet jatkavat ilman tappioita. Tottenham on sarjataulukossa neljäntenä ja Chelsea sijalla seitsemän. Molemmilla on kasassa neljä pistettä.