THL:n Mika Salminen: Koronastrategiaa pitää muuttaa – "Vähitellen täytyy siirtyä normaalimpaan sairauden käsittelyyn"

1:29
Miten Mika Salminen muuttaisi Suomen koronastrategiaa? Näin hän vastaa MTV:n Uutisextrassa

Hallitus pohtii tiistaina muutoksia Suomen nykyiseen koronastrategiaan. Myös Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL tulee antamaan hallitukselle oman arvionsa tilanteesta. 

THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen kertoo oman näkemyksensä tilanteesta MTV:n Uutisextrassa. 

– Näemme koko Euroopassa tämän nopean kasvun aallon, joka sinänsä alkaa jo monessa maassa hellittääkin. Tapausmäärät eivät kasva enää yhtä nopeasti.

– Tämän on aiheuttanut se, että yksilöllinen karanteeniin asettaminen on sakannut, koska tapauksia vain on niin hirveän paljon monella alueella. Mitenkään emme pysty sitä samaa strategiaa enää toteuttamaan. 

Miten strategiaa sitten pitäisi muuttaa?

– Vähitellen täytyy siirtyä normaalimpaan sairauden käsittelyyn. Ihmiset ovat poissa töistä, jos ovat sairaana ja ovat sairaslomalla. 

Ei vertaudu suoraan kausi-influenssaan

Salminen ei kuitenkaan suoraan lähde vertaamaan koronaa tavalliseen kausi-influenssaan. 

– Mutta kyllä näistä toimenpiteistä täytyy vähitellen siirtyä siihen suuntaan, että toimitaan samalla tavalla kuin muiden tautien kohdalla. Kuitenkin ottaen huomioon sen, että emme päästäisi terveydenhuoltoa tilanteeseen, ettei siellä pärjätä. 

Salmisen mukaan THL:llä on tietoa monista alueista, joissa terveydenhuolto on pahoin kuormittunutta. 

– Kaikki apu on tarpeen. Meillä on se sama tilanne myös terveydenhuollossa, että sielläkin on ihmisiä sairaana, kotona potemassa omikrontartuntaa tai altistuneena ja poissa töistä. Se tarkoittaa sitä, että kaikki käsiparit, jotka liikenevät ovat tarpeen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja