THL:n Mika Salminen HS:lle: Joulu vain ydinperheen kanssa, isovanhempia voi tavata etäyhteydellä, etätyösuositus jatkuu ensi vuoteen

1:52
Katso myös video: Koronavirus laittanut monien hääsuunnitelmat uusiksi – helsinkiläisyritys järjestää hääjuhlia liiketiloissaan

THL ehdottaa perinteisten joulu- ja uudenvuodenjuhlien unohtamista tänä vuonna, kertoo THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika SalminenHelsingin Sanomille.

Salmisen mukaan THL:n kanta on enemmänkin ehdotus kuin suositus. Hän ehdottaa, että joulunaika juhlitaan ydinperheen kesken, isovanhempia tavataan etäyhteyksien välityksellä ja koko sukulointi hoidetaan videopuheluila.

Salminen peräänkuuluttaa harkintaa, onko järkevää koota suurta määrää sukulaisia tai ystäviä eri puolilta Suomea joulunajan juhliin.

Etätyösuositus jatkuu

Salmisen mukaan hengitysteitse leviävien tautien epidemioilla on tapana kiihtyä talvikuukausina. Suomessa viime viikkoina vakiintuneet tartuntamäärät voivat kääntyä nopeaan nousuun.

– Tilanne voi huonontua Suomessa pahimmassa tapauksessa kohtuullisen nopeastikin. Siksi valppaus sekä systemaattinen perushygienian ja etäisyyksien pitäminen on tärkeää. Ja isojen ihmismassojen välttäminen on kyllä tarpeen, hän kertoo lehden haastattelussa.

THL-pomo myös ennakoi, että etätyösuositus tulee jatkumaan vuodenvaihteen jälkeen ainakin pari kuukautta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja