THL: Husin yli 600 koronavirusnäytteen otoksesta ei löytynyt Britannian ja Etelä-Afrikan virusmuunnoksia

Tanska ja Britannia siirtävät toisen koronarokotepistoksen antamista – THL kertoo, miksi Suomessa ei toimita näin 3:53
Katso myös: Tanskassa ja Britanniassa siirretään toisen koronapistoksen antamista, jotta ensimmäinen rokote saadaan heti mahdollisimman monelle. Näin THL arvioi vastaavan järkevyyttä Suomessa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä (Hus) kerätyistä yli 600 koronapositiivisen näytteen otoksesta ei löytynyt Britannian ja Etelä-Afrikan virusmuunnoksia, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotteessa.

Helsingin yliopisto on selvittänyt yhteistyössä Huslabin kanssa virusmuunnosten esiintyvyyttä väestössä sekvensoimalla Husista kerättyjä koronapositiivisia näytteitä.

Tutkimuksessa käytiin läpi yhteensä 611 koronapositiivista näytettä, jotka on kerätty elokuun ja joulukuun välillä. Tutkituista näytteistä ei löytynyt Britannian tai Etelä-Afrikan virusmuunnosta.

Suomessa on tähän mennessä todettu yhteensä 17 muuntunutta koronavirustartuntaa, jotka liittyvät pääosin matkustamiseen Britanniassa. 

Uusi muuntunut virus voi tarttua ja levitä aiempaa nopeammin.

THL suosittelee, että jokainen Britanniassa tai Etelä-Afrikassa 7. joulukuuta tai sen jälkeen oleskellut menee koronatestiin. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on keskeyttänyt Britanniasta Suomeen saapuvan matkustajalentoliikenteen 11. tammikuuta asti.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat