THL harkitsee maskisuosituksen tiukentamista – "Ovatko kangasmaskit riittäviä epidemian torjuntaan?" Video esittelee kahden erilaisen maskin keskeiset erot

THL harkitsee maskisuositusten tiukentamista – näytämme kahden erilaisen maskin keskeisimmät erot 3:21
Video: Näytämme kahden erilaisen maskin keskeisimmät erot.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos selvittää parhaillaan, ovatko niin sanotut kangasmaskit riittävä suojautumistapa koronamuunnosta vastaan.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen totesi iltapäivällä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että maskisuosituksia pohditaan parhaillaan.

Puumalainen totesi, että erilaisten maskien laadusta ja tehosta on käyty viime aikoina keskustelua lukuisissa maissa.

Esimerkiksi pääministeri Sanna Marin (sd.) on kertonut siirtyneensä käyttämään heikomman suojaustehon tarjoavan kangasmaskin sijaan kirurgista maskia.

Yleisesti käytössä olevan kirurgisen maskin lisäksi on tarjolla myös tehokkaita FFP2-maskeja.

– On pohdittu, ovatko nämä kangasmaskit, joita on kovin erilaisia ja laatuisia, riittäviä epidemian torjuntaan. Luulen, että pääministeri viittasi juuri tähän arvioon, joka Suomessakin täytyy tehdä, Puumalainen totesi.

THL:n ylilääkärin mukaan paras asiantuntemus maskien laadusta on työterveyslaitoksella, jonka asiantuntemusta tarvitaan mahdollisten uusien suositusten kanssa.

Lisäksi Tukes on osa eurooppalaista, standardisointeihin liittyvää, verkostoa.

– Työ on käynnissä ja toivoisin, että lähiaikoina saisimme tuloksia, joiden pohjalta suosituksia voisi antaa, totesi Puumalainen.

Viime viikolla MTV Uutiset haastatteli tutkijakaksikkoa, jonka mukaan suomalaisille tulisi suositella FFP2-maskeja.

Katso tutkijoiden ja Taneli Puumalaisen kommentit videolta!

Lue myös:

    Uusimmat