Therese Johaugilta kädenojennus Kerttu Niskaselle: "Tuntuu niin pahalta"

Therese Johaug puhui myötätuntoisesti Kerttu Niskasen Pekingin olympialaisissa kokemasta tappiosta sunnuntaina.

Norjan Johaug ja Suomen Niskanen kävivät henkeäsalpaavan voittotaistelun Pekingin olympialaisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa. Johaug löi Niskasen suomalaisittain karvaasti vain 0,4 sekunnilla, olkoonkin että samassa kisassa Krista Pärmäkoski puolestaan päihitti venäläisen Natalia Nerpajejevan pronssitaistelussa 0,1 sekunnilla.

Johaug huomioi Niskasen tyylikkäästi heti kyseisen kilpailun jälkeen.

– Sanoin Kertulle, että kulta on myös hänen, koska kun voitat 0,4 sekunnilla, sitä se tarkoittaa, Johaug selvitti sunnuntaina Salpausselän kisojen yhteydessä.

– Tuntuu niin pahalta hänen puolestaan. Olen kuitenkin onnekas omalta osaltani.

– Me kaikki urheilijoina tiedämme, että 0,4 sekuntia… kulta on myös hänen.

Niskaselle tuli yhtä kaikki hopea. Myöhemmin hän saavutti Pekingissä Johaugin voittamassa 30 kilometrin yhteislähtökilpailussa pronssia.

Nyt taipui täpärästi Neprjajeva

Sunnuntaina Johaug kävi jälleen tiukan taistelun 10 kilometrillä perinteisellä, tällä kertaa Salpausselän kisoissa. Johaug oli jälleen paras, nyt 1,2 sekunnin erolla Natalia Neprjajevaan.

Krista Pärmäkoski (+16,5) oli kolmas, ja Kerttu Niskanen (+37,7) sijoittui nyt neljänneksi.

Jatkuuko Johaugin ura?

Johaugilla on ikää 33 vuotta, ja kun hän viimein juhli olympialaisissa myös henkilökohtaista voittoa, kolmessakin kilpailussa, on epävarmaa, onko norjalaisella yhä motivaatiota ja paloa jatkaa uraansa.

Krista Pärmäkoski pohti aihetta näin:

– Vaikea sanoa, mitä hän miettii. Onhan hän saavuttanut kaiken. Voi olla, että hän haluaa elämässään jotain muuta. Mutta uskon, että hänkin nauttii urheilemisesta ja kilpailemisesta, että aika näyttää.

– On meillä täällä uusia tähtiä tulossa. Kilpailu säilyy silti kovana. Jos miettii, että eihän hänkään ole mikään ylivertainen. Naisten taso on silti edelleen kova, vaikka hän lopettaisikin, mutta aika näyttää.

Johaug itse vastasi hymyillen, kun häneltä kysyttiin, nähdäänkö hänet vielä Suomessa kisaamassa.