Therese Johaug innostui Maja Dahlqvistin ja Frida Karlssonin suunnitelmista – "Pidän siitä todella!"

Norjan maastohiihtolegenda Therese Johaug innostui Ruotsin tähtihiihtäjien Maja Dahlqvistin ja Frida Karlssonin muuttohaluista Norjaan. 

Ruotsin kolme tähtihiihtäjää Linn Svahn, Karlsson sekä Dahlqvist jättivät aiemmin maajoukkueen ja he hoitavat harjoittelun ominpäin. Sen lisäksi on mahdollista, että tukikohta saattaa vaihtua Norjaan.

Kaikki alkoi Dahlqvistista, joka oli todennut Norjassa järjestetyn rullahiihtokilpailun jälkeen, että haluaisi muuttaa Trondheimiin. Dahlqvistin yhdysvaltalainen hiihtäjäpoikaystävä Kevin Bolger on jo aiemmin hehkuttanut Trondheimia paikaksi, joka sopii täydellisesti hiihtäjälle.

– Hän on ollut täällä nyt viiden kesän ja ollut sitä mieltä, että tämä on paras paikka harjoitella. Ja nyt kun minä olen ollut täällä, niin mielestäni on ollut mukavaa, Dahlqvist sanoi tuolloin.

Dahlqvistin hyvä ystävä Frida Karlsson tahtoo muuttaa tämän mukana Norjaan, mikäli muutto toteutuu.

– Kyllä, minä olen mukana! Voin asua myös siellä. Tarvitsee vain hankkia yksi asunto lisää, Karlsson sanoi Expressenille.

Karlssonilta kysyttiin, että oliko tämä tosissaan.

– Ehkä. Olen aina avoin kaikelle uudelle. Ja rehellisesti sanottuna, Trondheim on hiton hieno kaupunki. Heillähän on siellä kolme rullahiihtorataa, joten olosuhteet ovat erittäin hienot. Jotain todella ekstraa, Karlsson vastasi.

Viime kauteen uransa päättäneen Johaugin kasvot alkavat loistaa kuullessaan ruotsalaisten mahdollisesta muutosta.

– Että he voivat oikeasti miettiä muuttoa Norjaan.. Pidän siitä todella! Johaug totesi.

Johaugin mielestä muutosta voisi kehkeytyä paljonkin hyötyä.

– Mm, ja kun MM-kisat ovat Trondheimissa 2025, niin voi olla hyvä idea tutustua alueeseen. Ja uudessa paikassa asumisen kokeilemisessa voi saada mahdollisesti paljon motivaatiota, Johaug päätti. 

Lue myös:

    Uusimmat