Therese Johaug ärsyyntyi kilpatoverinsa röyhkeästä tempusta – "Hän melkein kaatoi kaikki"

Therese Johaug selvitti tiensä perinteisen hiihtotavan  sprinttikilpailun välieriin, minkä ansiosta hän säilytti ykköspaikkansa Tour de Skin kokonaistilanteessa. Norjalaistähti joutui omassa välierässään röyhkeän kiilauksen kohteeksi.

Johaug ylsi sprintissä välierävaiheeseen, jossa tie kuitenkin tyssäsi. Italian Lucia Scardonin röyhkeä liike välierän ratkaisuhetkillä sai Johaugin ärtyneeksi. Scardoni rynnisti röyhkeästi viimeisessä mutkassa Johaugin ja muiden eteen.

– Olin ihan hyvissä asemissa viimeisessä mutkassa, kunnes yhtäkkiä italialainen tuli ja melkein kaatoi kaikki maahan. Järkytyin, kun hän tunki siihen, Johaug ihmettelee NRK:n mukaan.

Johaug lähtee sunnuntaiselle Tour de Skin päätösetapille kärkipaikalta kolme sekuntia ennen lähintä uhkaajaa Astrid Uhrenholdt Jacobsenia. Johaug yllättyi täysin kuultuaan, että hän on yhä kokonaiskiertueen kärjessä, vaikka jäikin sprintissä finaalin ulkopuolelle.

– Johdanko minä vielä? Voi kissanviikset! En uskonut niin. Jos en olisi päässyt välieriin, en olisi niin hyvissä asemissa. Nuo sekunnit ovat kullanarvoisia, Johaug iloitsee Expressenin mukaan.

Naisten kokonaistilanne:

1. Therese Johaug 1.53,57 
2. Astrid Jacobsen +0,03
3. Natalia Neprjajeva +0,14 
4. Ingvild Flugstad Östberg +0,23 
5. Heidi Weng +0,47 
-------------- 
14. Kerttu Niskanen +3,26 
17. Anne Kyllönen +4,05 
32. Vilma Nissinen +9,29

Lue myös:

    Uusimmat