The Wholta kaksi uutta kappaletta

Rock-legenda The Who on palannut 22 vuoden tauon jälkeen. Yhtye on tehnyt kaksi uutta kappaletta ja suunnittelee albumia, kertoo sen laulaja, 60-vuotias Roger Daltrey. Toisen kappaleista, Old Red Winen, on kirjoittanut kitaristi Pete Townshend, 59. Kappale on kunnianosoitus The Whon jo edesmenneille jäsenille, basisti John Entwistlelle ja rumpali Keith Moonille.

Beatlesin rumpalin Ringo Starrin poika Zak Starkey soittaa nyt Moonin tilalla rumpuja. Entwistlen paikalla basistina on Pino Palladino. Daltrey ja Townshend ovat ainoat The Whon elossa olevat perustajajäsenet.

The Who ilmoitti viime joulukuussa esiintyvänsä kesäkuussa Isle of Wightin festivaaleilla ensimmäistä kertaa 34 vuoteen. Esiintyessään festivaaleilla vuonna 1970 yhtye karkotettiin saarelta kolmituntisen konsertin jälkeen. Yhtye rikkoi konsertissa soittimensa lavalla.

Daltrey, Entwistle ja Moon aloittivat 1970-luvun lopulla soolouransa. Yhtye hajosi, kun Moon kuoli vuonna 1978. Entwistle kuoli vuonna 2002 sydänkohtaukseen vähän ennen The Whon kiertueen alkamista.

Lue myös:

    Uusimmat