Mainos

The Times: Isis testannut kemiallisia myrkkyjä ihmisiin – pelätään käyttävän jatkossa aseina

Äärijärjestö Isis on testannut erilaisia tappavia myrkkyjä vankeihinsa kehittääkseen uusia kemiallisia aseita, kertoo brittilehti The Times. The Times viittaa tiedoissa haltuunsa saamiinsa asiakirjoihin.

Lehden mukaan natsi-tyylisiä kokeita tehtiin Mosulin yliopistossa. Piilotetut asiakirjat kokeista löysivät Irakin erikoisjoukot sen jälkeen, kun alue vapautettiin jihadisteilta. Asiakirjojen mukaan ainakin kaksi vankia kuoli testeissä. Myrkyt valmistettiin lehden mukaan saatavilla olevista torjunta-aineista, kuten rotanmyrkyissä käytetystä talliumsulfaatista ja nikotiinista.

– Tämä on kauhistuttava muisto natseista, jotka testasivat hermokaasujen aineita ihmisillä, kuvailee tapausta kemiallisten aseiden asiantuntija Hamish de Bretton-Gordon The Timesille.

Asiakirjat on vahvistanut aidoiksi niin britti- kuin amerikkalaisjoukot. Liittoutuneet pelkäävät The Timesin mukaan sitä, että ahtaalle joutuneen Isisin suunnitelmana oli kehittää kemiallisia aseita tulevaisuuden hyökkäyksiin länsimaissa.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat ja Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.