The Rasmukselta yllättävät kommentit Nightwish-kohuun

The Rasmuksen keulakuva Lauri Ylönen ja rumpali Aki Hakala peräänkuuluttavat hyvää fiilistä bändin sisällä, muuten hommat eivät yksinkertaisesti toimi.

Suomen musiikkipiirejä järkyttänyt eroilmoitus Nightwishin ja sen solistin Anette Olzonin yhteistyön päättymisestä on puhututtanut laajalti niin Suomessa kuin kansainvälisissäkin musiikkipiireissä.

Yksi Suomen menestyneimmistä bändeistä kansainvälisessä mittakaavassa mitattuna on The Rasmus, joka on aikoinaan kiertänyt myös yhdessä Nightwishin kanssa. Niin Lauri Ylösen kuin Aki Hakalan mukaan kyseessä ei varmastikaan ollut äkkinäinen päätös, vaan asia oli kytenyt yhtyeen sisällä jo pidempään.

– Ei se varmaan ole yhdessä yössä syntynyt, miltä se mediassa vaikuttaa. Kyllä se on varmaan pidemmän tilanteen lopputulos ja nujertanut sen bändin tilaa, Aki pohtii

Laurin mukaan päätös oli ilmeisesti pakko tehdä, vaikka yhtye onkin parhaillaan Pohjois-Amerikan kiertueella.

– Ei se kiertue lopu siihen Pohjois-Amerikan -kiertueeseen ja niillähän kestää varmaan kaksi vuotta ne kiertueet. Jossain vaiheessa se on pakko pistää poikki, jos on huono fiilis. On se sitten Pohjois-Amerikassa tai jossain missä vaan. Hyvä vaan laittaa poikki, jos homma ei toimi. Inhoan katsoa sellaisia bändejä, esimerkkinä esim. REM, jossa äijät eivät ole olleet vuosiin puheväleissä. En tiedä edes, että miten ne treenaa, saati sitten keikoilla. Se on jengin kusettamista. Miten joku voi haluta katsoa sitä, kun fanit tietää tilanteen. Halutaan tarkoituksella ylläpitää sitä uppoavaa asiaa pinnalla.. Onneksi REM tajusi lopettaa sitten. Tämän pitää olla kivaa, Lauri muistuttaa.

Nightwish on henkilöitynyt voimakkaasti sen keulakuvaan Tuomas Holopaiseen. The Rasmuksen sisällä ei ole yhtä pomoa, vaan kaikki ovat diktaattoreita.

– Koitetaan noudattaa sitä demokratiaa, kaikilla olisi hyvä fiilis. Se lopulta tuottaa parasta tulosta. Se on välillä tosi vaikeeta, ja jonkun pitää ottaa ohjat käsiin ja tehdä se viimeinen päätös. Sillä tavalla tämä on lähtenyt kaveruudesta, harrastuksesta ja ettei se menisi liikaa jonkun pillin mukaan, se pitää tämän homman mielekkäänä ja me jaksetaan tehdä sitä hommaa, Lauri muistuttaa.

– Tietty avoimuus ja toiselle tilan antaminen tällaisessakin yhteisössä kuin bändi, niin monet eivät siihen pysty. On suomalainen juro ja sitten alkaa vaan vituttaa. Se bändi tyssää siihen. Välillä on vaikeitakin asioita ja ne pitää puida. Niin tylsältäkin kuin se kuulostaakin, ja tehdä jokaiselle mukava paikka siitä yhteisöstä, Aki muistuttaa.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat