Texasin senaatti vapauttanut osavaltion oikeusministerin virkarikossyytteestä

Texasin senaatti on vapauttanut osavaltion oikeusministerin Ken Paxtonin virkasyytteestä.

Asiasta uutisoivat muun muassa yhdysvaltalaismediat New York Times sekä Washington Post.

Yhteensä 20 kohdan virkasyytteessä Paxtonia syytettiin muun muassa korruptiosta, julkisten varojen väärinkäytöstä ja oikeuden vastustamisesta.

Paxtonin virkasyyte jakoi osavaltion republikaanien rivejä. Sekä syyttäjän että puolustuksen riveistä löytyi puolueen edustajia republikaanienemmistöisessä osavaltion senaatissa.

Äänestystulos meni lopulta lähes puoluelinjojen mukaan. 31-paikkaisen senaatin 19 republikaanisenaattorista vain kaksi äänesti minkään syytekohdan kohdalla Paxtonin olevan syyllinen.

Virkarikoksesta tuomitseminen olisi vaatinut kahden kolmasosan enemmistön senaatissa.

Senaatin virkasyytekäsittelyssä tuomarina toiminut Texasin varakuvernööri Dan Patrick kritisoi lopuksi puheenvuorossaan osavaltion edustajainhuonetta ja sen virkasyytepäätöstä.

Niin ikään republikaanienemmistöinen Texasin edustajainhuone asetti toukokuussa Paxtonin virkasyytteeseen.

Paxton palaa tehtäviinsä

Paxton poistettiin toukokuussa väliaikaisesti tehtävästään syytteen käsittelyn ajaksi. Virkasyytteen kaaduttua Paxton palaa nyt tehtäviinsä.

Paxton on profiloitunut voimakkaasti Yhdysvaltain nykyisen presidentin Joe Bidenin vastustajana ja entisen presidentin Donald Trumpin kannattajana.

Osavaltion oikeusministerinä hän on haastanut lähes 50 Bidenin hallinnon päätöstä. Hän nosti vuonna 2020 kanteen Trumpin häviämiin presidentinvaaleihin liittyen. Korkeimmassa oikeudessa kaatuneessa kanteessa pyrittiin kumoamaan äänestystulos neljässä Bidenin voittamassa osavaltiossa.

Lue myös:

    Uusimmat