Teuvo Teräväiselle maali ja kaksi syöttöpistettä – Sebastian Aho jatkaa tulikuumaa virettään

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes on ottanut kotijäällään voiton Chicago Blackhawksista maalein 6–3.

Chicago ehti kiitää aloituserässä kahden maalin johtoon, mutta Carolina tasoitti jo toisessa erässä. Päätöserän tykittelystä vastasivat pääasiassa hurrikaanit neljällä maalilla, ja vierasjoukkue upotti yhden maalin.

Carolinan suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen osallistui viimeisen erän maalikarkeloihin ja laukoi kiekon Chicagon verkkoon, kun erää oli pelattu vajaat seitsemän ja puoli minuuttia. Tämän lisäksi Teräväinen sai tililleen kaksi syöttöpistettä.

Teräväisen maalin kanssa avittaneelle Carolinan Sebastian Aholle kertyi ottelusta niin ikään kaksi syöttöpistettä. Edellisessä ottelussa Aho teki Carolinan voitossa hattutempun, joten kuuma vire jatkuu.

Pelin aikana jäällä oli myös Carolinan suomalaispakki Jani Hakanpää, joka ei kuitenkaan yltänyt noin 16 ja puolen jäällä viettämänsä minuutin aikana tehopisteille. Teräväiselle ja Aholle peliaikaa kertyi kummallekin reilut 18 minuuttia.

Kapaselle syöttöpiste

Kovalla maalierolla voittoon luisteli myös Pittsburgh Penguins, joka kukisti isäntäjoukkue Philadelphia Flyersin. Pittsburgh takoi pelin aikana kiekon Philadelphian verkkoon yhteensä seitsemän kertaa. Philadelphian maalisaldo jäi sen sijaan kolmeen.

Pittsburghin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen koppasi itselleen syöttöpisteen joukkuetoverinsa Jason Zuckerin kolmannen erän maalista. Kapanen ampui itse kiekon maalia kohden kahdesti.

Pelin kovin maalintekijä oli Penguinsin supertähti Sidney Crosby, joka ampui kiekon vastustajan verkon perälle kahdesti. Crosby lähestyy hyvää tahtia 500 NHL-maalin rajapyykkiä, joskin häneltä uupuu kyseisestä lukemasta vielä reilusti toistakymmentä maalia.

Crosby laukoi ottelun aikana Flyersin maalia kohden yhteensä neljä kertaa.

Kaksi peliä meni jatkoajalle

New York Islandersin ja Buffalo Sabresin kohtaaminen puolestaan eteni jatkoajalle 3–3-tilanteessa. Voittaja ratkaistiin lopulta voittolaukauskisassa, jonka ainoan maalin upotti Buffalon yhdysvaltalaishyökkääjä Anders Bjork. Peli päättyi kotijoukkue Buffalon hyväksi 4–3.

Varsinaisella peliajalla Bjork onnistui tekemään kaksi maalia, mikä oli ottelun paras yksittäinen maalisaldo.

Suomalaisia viuhui jäällä Buffalon paidoissa. Arttu Ruotsalainen, Henri Jokiharju ja Rasmus Ristolainen lähtivät kuitenkin kentältä ilman tehopisteitä.

Toisaalla Boston Bruins hävisi vieraissa New Jersey Devilsille. Paholaiset nappasivat voiton tshekkiläishyökkääjä Pavel Zachan jatkoajalla tekemän maalin myötä. New Jerseyn suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen pelasi noin 14 minuuttia, mutta jäi tehopisteittä.