Terveystalo kieltäytyi lainaamasta sairauskohtauksen saaneelle sydäniskuria – poliisi käynnisti tutkinnan

Lounais-Suomen poliisi tutkii tapausta pelastustoimen laiminlyöntinä. Terveystalo on pahoitellut asiaa. 

Lounais-Suomen poliisilaitos on alkanut omasta aloitteestaan tutkia tapausta, jossa Terveystalo ei suostunut lainaamaan sydäniskuria eli defibrillaattoria. 

Turun Sanomat kertoi ensimmäisenä Turun linja-autoasemalla maanantaina tapahtuneesta sairauskohtauksesta, jossa iäkäs henkilö tuupertui maahan. Sivulliset huolestuivat tilanteesta. 

Lehden haastattelema kaarinalaisnainen kiirehti läheiseen Terveystaloon kysymään sydäniskuria lainaan. Vastaanoton ihminen ei kuitenkaan tähän suostunut. Terveystalosta ei tarjottu muutakaan apua. Sivulliset tilasivat elvytyspaikalle ambulanssin.

PELASTUSTOIMINNAN LAIMINLYÖNTI

Pelastustoimen laiminlyönnistä rangaistaan sitä, joka tietäen toisen olevan hengenvaarassa tai vakavassa terveyden vaarassa on tälle antamatta tai hankkimatta sellaista apua, jota hänen mahdollisuutensa ja tilanteen luonne huomioon ottaen kohtuudella voidaan häneltä edellyttää.

Lounais-Suomen poliisista kerrotaan MTV Uutisille, että poliisi kirjasi asiasta rikosilmoituksen nyt torstaiaamuna. Asia on poliisilla esiselvityksessä ja sitä tutkitaan pelastustoimen laiminlyöntinä.

Poliisitutkinnan alkamisesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Terveystalosta on jälkikäteen pahoiteltu tapahtunutta.

Lue myös:

    Uusimmat