Mainos

Terveydenhuollon maksukatto pysyy ennallaan

Terveydenhuollon vuotuinen maksukatto säilyy ennallaan 3500 markassa. Tarkoituksena on, että maksu muutetaan vain euromääräiseksi. Hallitus antaa iltapäivällä eduskunnalle esityksen asiasta.

Vielä viime viikolla tarkoituksena oli, että maksukatto nousisi kuusi prosenttia eli saman verran kuin terveydenhuollon maksutkin nousevat. Maksukaton pitämiseen ennallaan päädyttiin siinä yhteydessä, kun lasten päivähoitomaksuista päästiin ratkaisuun.

Sinänsä näillä asioilla ei ole suoranaista yhteyttä toisiinsa. Hallituksen raha-asiainvaliokunnan istunnossa kuitenkin sovittiin suullisesti, että asiaan palataan, kun suuri terveysprojekti saadaan mahdollisesti ensi keväänä valmiiksi.

Maksujen korotus ja maksukaton säilyttäminen ennallaan merkitsevät sitä, että kunnallisen terveydenhuollon maksukertymä kasvaa ensi vuonna noin 125 miljoonalla markalla eli 21 miljoonalla eurolla. Jos maksukattoa korotettaisiin, maksukertymän lisäys olisi noin 25 miljoonaa euroa eli noin 150 miljoonaa markkaa.

Nykyinen maksukatto on ollut voimassa viime vuoden alusta. Maksukaton tarkoituksena on estää terveydenhuollon maksujen kasvaminen kohtuuttoman korkeiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.