Mainos

Terroristin Fatima-äiti: Hän oli kuin painekattila, jonka räjähtämistä sai pelätä

20-vuotias Bilal Hadfi oli yksi Stade de France -stadionilla itsensä räjäyttäneistä terroristeista. Hänen äitinsä antoi haastattelun belgialaislehti La Librelle vain kymmenen päivää ennen iskua. Siinä hän kertoi pelkäävänsä poikansa vuoksi, kertoo brittilehti The Telegraph.

Haastattelussa Fatimaksi esittäytyvä äiti kuvailee, kuinka hänen poikansa oli kulkemassa tyypillistä polkua marihuanaa polttavasta teinipojasta kohti kovan linjan islamistia. 

Äidin mukaan poika matkusti Syyriaan tämän vuoden helmikuussa. Äidilleen Bilal Hadfi kertoi matkustavansa Marokkoon vierraillakseen kuolleen isänsä haudalla.

– Ennen matkaansa minusta tuntui siltä, että hän ei ole normaalissa tilassa. Hän vieraili luonani matkaansa edeltävänä iltana. Hänellä oli punaiset silmät ja hän halasi minua, Fatima kertoo belgialaislehdelle.

Äidin mukaan Hadfi oli lopettanut ruohon polttamisen ja alkoholin käytön kuukausi ennen matkaansa Syyriaan.

– Ajattelin, että se olisi ollut hyvä asia, mutta ei. Hän oli kuin painekattila, jonka räjähtämistä sai pelätä.

Myös Hadfin entinen opettaja, Sara Stacino, antaa Hadfista samankaltaisen kuvan. Stacinon mukaan Hadfi radikalisoitui muutama kuukausi Pariisin Charlie Hebdo -iskujen jälkeen. 

– Tammikuun tapahtumien jälkeen hän muuttui levottomaksi. Hän puolusti satiirilehteen tehtyjä iskuja normaaliksi toiminnaksi. Olin hänestä todella huolissani ja raportoin hänestä koulun johdolle.

Painostuspuheluita Syyriasta

Ollessaan Syyriassa Hadfi soitti useita puheluita äidilleen, joissa hän painosti tätä liittymään äärijärjestö Isisiin.

– Hänen veljensä yritti taivutella häntä jättämään moisen ajattelun, mutta veljelleenkin hän vain huusi, äiti kuvailee puheluita lehdelle.

Äiti ei kertonut puheluista poliisille, koska ajatteli että sen jälkeen poika ei palaisi koskaan kotiin.

Maaliskuussa poliisin terrorisminvastainen yksikkö tutki perheen kodin ja lisäsi Bilal Hadfin terroristilistalleen. Äidin mukaan hän menetti yhteyden poikaansa useita kuukausia ennen Pariisin viimeviikkoisia iskuja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.