Turun terrori-iskusta syytetty: Aioin katkaista uhrien päät – puolustuksen mukaan tekijä muutti tarinaansa

Turun iskun pääkäsittely alkoi Turussa 1:18

Turun terrori-iskusta syytetty Abderrahman Bouanane kertoi tänään oikeudessa, että hänen tarkoituksenaan oli katkaista uhriensa päät.

Bouanane pääsi tänään ensimmäistä kertaa lyhyesti ääneen juuri ennen lounastaukoa. Hän kertoi, että aikomuksestaan huolimatta hän ei tarkkaan tiennyt, mitä tehdä. Miehen tarkoituksena oli tappaa kaksi ihmistä ja katkaista heidän päät, ja jatkaa sitten myöhemmin tekoaan.

Bouananea itseään kuullaan tarkemmin ensi viikolla.

Abderrahman Bouanane kertoi oikeusistunnossa, että hänen tarkoituksenaan oli kahden ensimmäisen uhrin jälkeen piiloutua ja jatkaa tekojaan.

Tulkin välityksellä esitetyn näkemyksen mukaan häkeltymisen seurauksena Bouanane ajatteli, että hän piiloutuu ja jatkaa veritekoja myöhemmin.

Tarina muuttui

Aiemmin puolustus on kertonut, että tarkoituksena oli vain paeta kolmen ensimmäisen uhrin jälkeen.

– Minun näkemykseni on se, että hän kertoo nyt jollain lailla näkemyksiään eri tavalla kuin aiemmin. Se jää sitten tuomioistuimen harkintaan, että millainen merkitys kertomuksen muuttamiselle annetaan, Bouananen asianajaja Kaarle Gummerus sanoi ruokatauolla.

Gummerus ei vielä osannut sanoa, minkälainen vaikutus Bouananen ulostulolla on puolustukseen.

– Katsotaan nyt mihin se muuttuu. Tällaisesta pakenemisesta hän on minulle puhunut, Gummerus kommentoi yllättävää ulostuloa ja puolustuksen aiempaa versiota.

Gummerus pitää päämiehensä version muuttumista poikkeuksellisena.

– Kyllä nyt varmaan se näkemys siitä, että esitutkinnasta muutetaan kertomusta ikään kuin itselleen vahingolliseen suuntaan aika poikkeuksellista on.

Syyttäjä vaatii Bouananelle rangaistusta kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Bouanane on kirjallisessa vastauksessaan myöntänyt teon tappoina ja tapon yrityksinä.

Korjattu juttua kello 13.48: Bouananea itseään kuullaan ensi viikolla, ei vielä tänään.

Lue myös:

    Uusimmat