Mainos

Teosto-palkinnosta kisaavat PMMP ja Amorphis

Kuusi teosta tai teoskokonaisuutta tavoittelee tämänvuotista Teosto-palkintoa.

40 000 euron Teosto-palkinnolla halutaan nostaa esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia teoksia. Teokset voivat edustaa mitä tahansa musiikin lajia ja niiden pitää olla kuluvan tai viime vuoden tuotantoa.

Esiraadin valitsemat ehdokkaat ja perustelut:

Verneri Pohjolan teokset albumilla Aurora Pohjola yhdistää Aurorassa eri tyylilajit hallitusti ja eheästi. Tekijän vahva taiteellinen tahto tulee esiin näkemyksellisissä sovituksissa eri soitinkokoonpanoille.

Magnus Lindbergin sävellys Graffiti kamarikuorolle ja orkesterille on jäntevästi rakentuva, suvereeni teos. Se on kuin freskomaalaus yhteiskunnasta niin 2000 vuotta sitten kuin nykypäivänäkin. Graffitin kekseliäästi valituissa tekstifragmenteissa heijastuu koko elämän kirjo.

Jori Sjöroosin sävellykset, Paula Vesalan ja Mira Luotin sanoitukset ja Sjöroosin, Vesalan ja Luotin sovitukset PMMP-yhtyeen albumilla Veden varaan. Albumin läpi kulkee tummanpuhuva lanka, jota tukee sävellyksien, sanoitusten ja sovitusten saumaton yhteensulautuminen. Hieno ja vaihteleva kokonaisuus, jonka teokset luovat ainutlaatuisen tunnelman.

Tapani Länsiön sävellys Elämän lauluja -orkesterilaulusarjaan baritonille ja orkesterille. Teos on rehellinen ja koskettava kuvaus miehen elämänkaaresta, jota kuvaamaan Länsiö on oivaltavasti valinnut viisitoista runoa. Lyhyistä lauluista ja laajasta orkesterivälisoitosta kasvaa omaperäinen muotorakenne.

Terhi Kokkosen sanoitukset, Joel Melasniemen sävellykset ja Scandinavian Music Group -yhtyeen sovitukset Scandinavian Music Groupin albumilla Palatkaa Pariisiin. Albumia sävyttää tekijöiden raikas ja avoin ote, joka huokuu ajalle poikkeuksellista valoisuutta. Tavanomaisuuksia välttelevissä kappaleissa yhdistyvät vilpittömyys, folkhenkisyys ja persoonalliset tekstit.

Esa Holopaisen, Santeri Kallion, Tomi Koivusaaren ja Tomi Joutsenen sävellykset ja Amorphis-yhtyeen sovitukset albumilla Skyforger. Sävellyksissä ja sovituksissa yhdistyvät komeasti kansanmusiikin, progressiivisen rockin ja heavyn ainekset. Melodisesti vuolaiden kappaleiden tunneasteikko ulottuu lyyrisyydestä mahtipontisuuteen.

Voittaja julkistetaan joulukuun 1. päivä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.