Ministeriö tivaa lisätietoa Migritistä – Fennovoiman vastattava maanantaihin mennessä

Työ- ja elinkeinoministeriö on lähettänyt Fennovoimalle selvityspyynnön kroatialaisyhtiö Migrit Energija Solarnasta.

Elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) allekirjoittamassa kirjeessä todetaan, ettei Fennovoiman hakemuksesta ilmene, täyttyykö omistuspohjaa koskeva vaatimus.

Aikataulu on tiukka, sillä vastaukset vaaditaan viimeistään maanantaina. Ministeriö varoittaa, että jos selvitystä ei toimiteta, voidaan päätös tehdä sitä odottamatta.

Ministeriö haluaa tiedot kroatialaisyhtiön ja sen emoyhtiön tilinpäätöksistä, yhtiöjärjestyksestä, rahoituksesta ja luottokelpoisuudesta.

Samalla pyydetään tietoa liitännäisyyksistä muihin yhtiöihin Kroatiassa ja muissa maissa, yhtiön palveluksessa olevien henkilöiden lukumäärästä sekä heidän osaamisestaan ja kokemuksestaan energia- ja ydinvoima-alalla.

Lisäksi ministeriö kysyy tietoja Migrit-yhtiöiden taustahenkilöistä Grigory Edelistä, Maxim Soloshschanskiystä ja Oksana Dvinskykhistä, heidän kytköksistään muihin yhtiöihin ja liiketoimintoihin.

Näiden ohella vaaditaan tietoa henkilöistä ja tahoista, joilla on sukulaisuussuhteiden, rahoitusjärjestelyiden tai muiden keinojen kautta epäsuoraa vaikutusvaltaa Fennovoiman projektiin.

Periaatepäätöksen mukaan Fennovoiman ydinvoimalassa on oltava koko sen lupaprosessin, rakentamisen ja toiminnan ajan 60 prosentin omistusosuus tahoilta, jotka ovat Suomesta tai muista EU- tai Eta-maista.

Ehdon täyttymistä valvoo työ- ja elinkeinoministeriö.

Lue myös:

    Uusimmat