Mainos

Ministeriö tyrmää Fennovoiman kroatialaishankkeen: "Määräysvalta ei varmuudella EU-alueella"

Työ- ja elinkeinoministeriössä tehtyjen selvitysten ja saatujen tietojen perusteella ei ole voitu riittävästi varmistua siitä, että määräysvalta Migrit Solarna Energija -yhtiössä olisi tosiasiallisesti tahoilla, joiden asuin- tai kotipaikka on EU:n tai EFTA-maiden alueella.

Ministeriö pyysi Fennovoimalta heinäkuun alussa lisäselvitystä sen jälkeen, kun Fennovoima oli 30.6.2015 toimittanut Pyhäjoelle suunnitellun ydinvoimalaitosyksikön rakentamislupahakemuksen kanssa vaaditun omistajuusselvityksen, jossa se ilmoitti Migritin Fennovoiman pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n osakkaaksi. Migit olisi välillisesti omistanut lähes yhdeksän prosenttia Fennovoimasta.

Fennovoiman omistajuusselvityksen tarkoituksena oli osoittaa, että vähintään 60 prosentin tosiasiallinen omistajuus yhtiöstä on toimijoilla, joiden asuin- tai kotipaikka on EU- tai EFTA-valtiossa.

Omistajuusedellytys sisältyi valtioneuvoston tekemään Fennovoiman periaatepäätöksen täydennykseen, jonka eduskunta vahvisti joulukuussa 2014.

Fennovoima-hanke jäähylle

Työ- ja elinkeinoministeriö pyysi tietoja yhtiöstä eri viranomaistahoilta sekä Suomessa että Kroatiassa ja teetti siitä lisäksi selvityksen Ernst & Young yhtiöllä.

Nyt tehdyn selvityksen jälkeen asia siirtyy elinkeinoministerin harkittavaksi. Seuraavaksi on päätettävä, onko hanke edelleen yhteiskunnan kokonaisedun mukainen. Työ- ja elinkeinoministeriö on konsultoinut asiassa oikeuskanslerinvirastoa, ja tulkinnan mukaan rakentamislupahakemukseen liittyvä prosessi on auki siihen saakka, kunnes asia menee valtioneuvoston käsittelyyn.

Katso Fennovoiman TEM:ille lähettämän selvityksen suomenkielinen liite:


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.