Mainos

Fennovoiman kroatialaisosakas ehti väittää: Suomalaisilta jo hyväksyntä

Fennovoiman omistajaksi yllättäen ilmaantunut kroatialaisyhtiö väitti tänään verkkosivuillaan, että se on saanut suomalaisviranomaisten hyväksynnän osallistua Hanhikiveen rakennettavaan ydinvoimalahankkeeseen.

Myöhemmin sivua päivitettiin ja yhtiö kertoi "olevansa saamassa" hyväksynnän.  

Verkkosivuilla painotetaan, että Kroatian talousministeriö on tukenut yhtiötä hankkeessa. Yhtiö toivoo tämän yhteistyön myös jatkuvan "yhteiseksi tyydytykseksi ja yhteiseksi eduksi".  

Suomen työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) puolestaan lähetti Fennovoimalle selvityspyynnön saadakseen yhtiöstä ja sen tosiasiallisesta omistuksesta lisätietoja.  

– Tosiasiallisen omistuksen selvitystyöhön käytetään riittävästi aikaa, niin pitkään kuin asian perusteellinen selvittäminen vaatii. Arvion mukaan tämä kestänee joitakin viikkoja, TEM toteaa.  

Migrit Solarna Energija ilmoitti tiedotteessaan, että investointi on arvoltaan 159 miljoonaa euroa, ja että rahoitus tulee rahoituslaitoksilta.

Yhtiö ei ole vastannut haastattelupyyntöihin. Yhtiön edustaja sanoi STT:lle aamulla Zagrebissa, että he aikovat torstaina vierailla Suomessa esittelemässä hankettaan.

Vierailusta ei ollut kuitenkaan saatu tietoa ministeriöön.  

Eilisestä asti on esitetty epäilyjä siitä, että Migrit Energija olisi Rosatomin bulvaani. Fennovoiman pääomistaja on kuitenkin useaan otteeseen todennut yhtiön täyttävän vaatimukset EU- tai Eta-omistuksesta.

Kroatialaisyhtiö ei ole vastannut haastattelupyyntöihin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.