Televisioon palaavan meteorologin Miina Mannisen uskomaton vuosi Huippuvuorilla – kantoi asetta mukanaan jääkarhujen vuoksi

Näin Norjassa asuva meteorologi Miina Manninen äänesti Klipisjärvellä 1:37
Norjassa vuoden asunut meteorologi Miina Manninen ennakkoäänesti Kilpisjärvellä vuonna 2023.

Meteorologi Miina Manninen palaa kesäksi meteorologiksi televisioon. 

Miina Manninen tulee kesäksi Huippuvuorilta takaisin Helsinkiin ja televisioon meteorologiksi. Hän palaa Maikkarille töihin hyvillä mielin. 

– Olin todella otettu, että tällaista mahdollisuutta tarjottiin. Totta kai tartuin siihen. Kiva tulla takaisin tuttuihin kuvioihin ja Helsinkiin. Etsin tällä hetkellä asuntoa kantakaupungista – saa ottaa yhteyttä, Manninen kertoi MTV Uutisille. 

Huippuvuoret on pohjoisella Jäämerellä sijaitseva, Norjan hallinnon alainen saariryhmä. Manninen on asunut siellä vuoden. Sitä ennen hän työskenteli pohjoisessa Manner-Norjassa meteorologina. Huippuvuorilla hän on ollut Ny Ålesundin tutkimusasemalla keittiössä apukokkina yrityksellä, joka fasilitoi tutkijoita.

– Vaihdoin vähän alaa, tämä on ollut tällainen välivuosi. Mutta on ollut todella mageeta! Olen superkiitollinen, että olen saanut nähdä täällä kaikki vuodenajat.

Manninen lähti Suomesta oikeastaan ihan vain huvikseen ja koska voi. Hän ajatteli hetken olevan hyvä tehdä muutakin kuin tv-meteorologin töitä. 

– Viihdyn kyllä meteorologin työssäni, mutta halusin lähteä seikkailemaan ja kokeilemaan jotakin uutta. Oli jännittävää ja vaikeaa lähteä tutuista kuvioista, mutta ajattelin, että jos en nyt uskalla, niin en uskalla muulloinkaan. Huvikseni laitoin hakemuksia Norjaan. Alun perin itseasiassa halusin Karhusaarille tekemään säähavaintoja, mutta sainkin meteorologin paikan mantereelta.

Manninen ei ole kesän jälkeen palaamassa Huippuvuorille, vaikka kokemus onkin ollut hieno. Vuosi riittää hänelle hyvin, koska kaikki Huippuvuorilla on niin kovin äärimmäistä. Mannisen olisi vaikeaa kuvitella asuvansa siellä vakituisesti. 

– Viime vuonna oli yksi kuukausi, kun ei pystynyt hiihtämään. Tykkään kyllä hiihtää, mutta tykkään myös kesästä. Täällä ei ole puita ja todella vähän vihreää kesäisin. Viime viikolla efektiivinen lämpötila tuulen kanssa oli -50 astetta. Kahden viikon päästä aurinko ei laske enää ollenkaan, kun se on horisontin yläpuolella koko ajan, eli alkaa yötön yö, Manninen kertoi äärimmäistä olosuhteista. 

Myös jääkarhut ovat aiheuttaneet Manniselle päänvaivaa. 

– Niihin täytyy aina olla varautunut. Aina, kun lähtee kylästä pois, jollain porukasta täytyy olla ase. En ole tottunut kantamaan asetta, eikä minulla ole mitään aseenkäyttökokemusta, niin en ole koko vuoden aikana tullut ihan sinuiksi asian kanssa. Porukassa kaikki on ok, mutta en uskalla lähteä yksin viittä kilometriä kylästä kauemmaksi. 

Jääkarhuja Manninen on nähnyt turvallisesti työpaikkansa ikkunasta kesäisin. 

– Työpaikka on aika lähellä rantaa ja rannan lähellä on saari, minne jääkarhut tulevat säännöllisesti syömään. Niitä näkyy viikoittain. Kerran näin myös vuonossa turvallisen välimatkan päästä. Kesällä niitä näkyy, kun ne lähtevät vaeltamaan. Olen nähnyt myös valaita, naaleja ja erilaisia lintuja. Yksi naali sai viime kesänä kuusi pentua, jotka olivat puolikesyjä. 

Manninen ei ole vielä miettinyt elämäänsä kesää pidemmälle. 

– Tyydyn siihen, ettei sen jälkeen ole vielä suunnitelmia, Manninen kertoi. 

Lue myös:

    Uusimmat