Meteorologi Miina Manninen äänesti "tilataksissa" Kilpisjärvellä – seuraavaksi hän hiihtää takaisin kotiin Pohjois-Norjaan

Näin Norjassa asuva meteorologi Miina Manninen äänesti Klipisjärvellä 1:37
Entinen MTV:n meteorologi Miina Manninen ajoi kotoaan Norjasta äänestämään Klipisjärvelle – katso videolta, miten se sujui!

Ennakkoäänestys tapahtuu käsivarren Lapissa kiertävän äänestysauton kyydissä. Siellä kävi myös Norjassa nykyisin asuva meteorologi Miina Manninen.

MTV:llä vuodesta 2010 viime kesään työskennellyt meteorologi Miina Manninen ennakkoäänesti kiertävässä äänestysautossa Enontekiön Kilpisjärvellä. Sieltä kiertävä äänestysauto aloitti keskiviikkona matkansa Suomineidon käsivartta pitkin kohti etelää.

Lähetä meille oma äänestysvideosi osoitteessa mtvuutiset.fi/lukijanvideot

Pohjois-Norjan Bardufossissa asuvalle Manniselle kiertävä auto tuli yllätyksenä. Miesystävänsä kanssa Manninen ajatteli ensin, että Kilpisjärvellä voisi äänestää koko ennakkoäänestyksen ajan.

– Hyvä, kun katsottiin etukäteen, koska siellä oli vain se ennakkoäänestysauto eilen keskiviikkona puolitoista tuntia. Aikataulutettiin omat menot siihen, Manninen kertoo.

Äänestämisen jälkeen oli totta kai vaalikahvien aika.

Hyvät järjestelyt

Kiertävä äänestysauto oli uusi kokemus Manniselle. Äänestys näytti tapahtuvan tilataksissa, jonka etupenkille ojennettiin henkilöllisyystodistus. Äänestäminen tapahtui auton takaosassa.

– Siellä oli hieno äänestysluukku, verhot ja kaikki. Vaalivirkailija istui siinä takaosassa.

Manninen kehuu autoäänestämisen järjestelyjä. Äänestäminen oli hänelle itsestään selvää, sillä se on olennainen osa demokratiaa.

Ulkomailla asuvana hän olisi voinut äänestää kirjeitse, mutta siitä hän ei omien sanojensa mukaan jaksanut ottaa selvää.

– Ajateltiin, että tulee hauska seikkailu.

Hiihtovaeltaen kotiin

Seikkailu on vasta alussa, sillä hiihtovaellusta harrastava Manninen aikoo hiihtää takaisin kotiin Norjan puolelle. Aikaa Kilpisjärveltä kohti Tromssaa menee neljästä viiteen päivää.

Manninen on itseoppinut hiihtovaeltaja.

– Aloitin pieniltä retkiltä ja takapihoilta. Kyllä minä nyt pystyn olemaan itsekseni toistakin viikkoa.

Hiihtovaelluksessa parasta ovat vapaus, luonto, ulkona nukkuminen ja tekemisen yksitoikkoisuus.

– Saa olla luonnossa itsensä kanssa rauhassa. Siinä on sopivasti jännitystäkin.

Artikkelia päivitetty 24.3. kello 9.37: Tarkennettu, että Manninen on entinen MTV Uutisten meteorologi, ei entinen meteorologi.

Lue myös:

    Uusimmat