Teknavi Pariisissa: Kakkonen jäi piippuun, MX-5 Mazdan herkkuna

Hieman yllättäen Mazdan osastolla ei nähtykään Pariisin autonäyttelyssä uutta Mazda 2:sta. Näin ollen uusi MX-5 vei päähuomion. Teknaville Mazdaa kommentoi paikan päällä Pariisissa Inchape Motorsin Mazda johtaja Markku Riekkola.

Markku Riekkola, siinä se nyt on, neljännen sukupolven MX-5. Klassikkoon on haettu rohkeasti uutta tyyliä.
– Pitää paikkansa. Koko ajatus on, että haetaan on elämäniloa ja ajamisen iloa. Auto on keventynyt yli sata kiloa, se on hieman leveämpi ja lyhyempi ja painopiste alhaisin koskaan Mazda-malleissa. MX-5 on entistä mukavampi ja hauskempi. Klassikkokaava on kuitenkin tallella: etumoottori, takaveto ja kevyt omapaino. Tämä on myös ensimmäinen SkyActiv-tekniikalla varustettu takaveto. Suomeen auto tulee 2015 aikana. Tarkemmat aikataulut on vielä auki.

Entä uusi Kakkonen? Sitä ei täällä näy, vaikka näin vähän odotettiin.
– Mazda ei ole sitä sen enempää avannut. Tämän näyttelyn päätähti on MX-5. Kakkonen tullaan varmasti esittelemään myöhemmissä näyttelyissä. Odotamme kuitenkin, että Mazda 2 saapuu ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Suomeen, Riekkola vastaa ja kääntää puheen Mazdan muihin malleihin.

– Mazda 3 on ollut huikea myyntimenestys verrattuna aikaisempaan malliin. Moni ei ole sisäistänyt Kolmosessa sitä, mikä on ehkä meidänkin syytä osittain, että se on ainoa automalli maailmassa, joka ymmärtää suomen kieltä – ainakin minun tietääkseni. Se on yksi asia, joka siivittänyt menestykseen. Auton ääniohjaus toimii suomen kielellä. Sama MZD Connect tulee kaikkiin Mazdan automalleihin.

Teksti: Jussi Ojala, Pariisi

Lue myös:

    Uusimmat