Tekeekö Apple poikkeuksen julkistamistilaisuudessaan?

Apple järjestää ensi viikon keskiviikkona mediatilaisuuden, jonka melkoisen varmana antina voidaan pitää uusia iPhone 6s- ja 6s Plus -puhelimia, ja kohtuullisen varmana on pidetty myös uuden Apple TV:n esittelyä. Nyt 9to5Mac-sivusto vahvistaa vanhempaa juorua, jonka mukaan Apple poikkeuksellisesti esittelisi ensi viikolla myös uusia iPad-malleja.

Viime vuosina Apple on esitellyt uudet iPhonet syyskuussa ja uudet iPadit vasta lokakuussa, mutta huhujen mukaan tänä vuonna ei tuota jälkimmäistä tilaisuutta ole tulossa, vaan kaikki erillisen esittelemisen arvoiset uudet tuotteet nähdään jo ensi viikolla. iPhonejen ja Apple TV:n lisäksi lähteet juoruavat, että tulossa olisi iPad mini 4 sekä täysin uusi iPad Pro.

Neljännen sukupolven iPad minin kerrotaan saavan viimevuotisesta iPad Air 2:sta tuttuja uudistuksia, eli esimerkiksi ohuemman rungon ja tehokkaamman suorittimen. Samalla uusi iPad mini saisi myös kaikki iOS 9 -käyttöjärjestelmän mukana tulevat jaetun näytön moniajotoiminnot.

iPad Pro tullee huhujen mukaan olemaan yli 12-tuumaisella näytöllä varustettu taulutietokone, joka tuoreimpien raporttien mukaan esiteltäisiin ensi viikolla, mutta myyntiin laite saapuisi vasta marraskuussa. Näin sovelluskehittäjille jäisi aikaa tehdä sovelluksia, jotka tukevat uuden laitteen erikoisuuksia, kuten mahdollisesti vaikkapa Force Touch -yhteensopivaa stylus-ohjauskynää. 9to5Macin lähteiden mukaan iPad Pro julkaistaisiin aikanaan iOS:n versiolla 9.1, joka toisi tullessaan isolle tabletille tarkoitettuja uudistuksia.

Juorujen mukaan Apple ei tänä vuonna olisi uudistamassa niin sanottua perusmallin iPadiä, eli 9,7-tuumaisella näytöllä varustettua iPad Air 2:a. Sen sijaan voimavaroja keskitetään isompaan Pro-malliin sekä uudistettuun miniin, ja iPad Air 3 saapuu vasta ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja