Teinipoika oli yhdynnässä 13-vuotiaan tytön kanssa huoltoaseman vessassa – oikeus hylkäsi syytteet hyväksikäytöstä

Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoo Pelastakaa lapset -järjestö 2:29
Lasten hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi tekohetkellä 16-vuotiaan pojan syytteet lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä nuorena henkilönä.

Poika oli vuonna 2017 tutustunut verkossa 13-vuotiaaseen lapseen, käynyt tämän kanssa seksuaalisväritteisiä keskusteluja ja saanut tämän lähettämään itsestään vähäpukeisia tai alastonkuvia. He olivat myös tavanneet kahdesti, jolloin he olivat ehkäisyä käyttäen yhdynnässä huoltoaseman vessassa.

Poika kiisti oikeudessa teon ja osapuolten suhteen. Oikeus kuitenkin katsoi todisteiden valossa, että väitetyt teot olivat tapahtuneet.

Oikeus: Osapuolten kypsyydessä ei suurta eroa

Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi 16-vuotiasta vastaan nostetun syytteen. Sen mukaan 16-vuotiaan pojan ja 13-vuotiaan tytön iässä tai henkisessä ja ruumiillisessa kypsyydessä ei ollut lain tarkoittamaa suurta eroa.

Osapuolten suhteessa ei ollut myöskään tullut ilmi sellaista poikkeuksellista tai epätasa-arvoista seikkaa, jonka vuoksi osapuolia ei voisi pitää kykeneväisinä itsenäisesti ja tasavertaisesti päättämään kanssakäymisestään.

Näin ollen laissa olevan rajoitussäädöksen perusteella pojan syyte ja hänelle osoitetut korvausvaatimukset hylättiin.

Lue myös:

    Uusimmat