Kahden 17-vuotiaan hengen vaatinut kolari herättää keskustelua turkulaisnuorissa: "Miten hirveää tämä on"

Turussa surraan kuolonkolarissa menehtyneitä nuoria 1:32
Turmapaikalle oli sunnuntaina kerääntynyt paikallisia muistamaan onnettomuuden uhreja.

Turussa valmistujaisviikonloppua on varjostanut kahden nuoren hengen vaatinut kuolonkolari.

Turussa asuva Päivi Valkonen oli sunnuntaina saapunut turmapaikalle muistamaan uhreja tyttärensä Susannan kanssa.

– Kyllähän tämä koskettaa, vaikken heitä tunnekaan. Nuoret olivat samanikäisiä kuin omat lapseni, Päivi Valkonen kertoo.

Kuutta nuorta kuljettanut henkilöauto oli perjantai-iltana lähtenyt kaarteessa luisuun niin, että auto oli törmännyt vastaantulevan täysperävaunullisen yhdistelmäajoneuvon keulaan.

Auton tavaratilassa ollut poika ja takapenkillä ollut tyttö menehtyivät. Uhrit olivat syntyneet vuonna 2005.

Henkilöautoa kuljettanutta, vuonna 2004 syntynyttä nuorta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan. 

Onnettomuus herättänyt keskustelua nuorten keskuudessa

Poliisi on aiemmin luonnehtinut onnettomuuspaikkaa Auerotiellä tunnetuksi hurjastelupaikaksi. Vielä ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa perjantain onnettomuuteen johtaneista syistä tai tarkemmasta tapahtumankulusta.

14-vuotiaan Susanna Valkosen mukaan asiasta on keskusteltu nuorten keskuudessa Turussa.

– Puhuttiin, miten hirveää tämä on. Ja olisi kiva, että ajokortin saaneet nuoret tajuaisivat, että tällaista voi tapahtua ja pitäisi ajaa varovasti.

Tilastojen valossa nuorten kuljettajien osuus kuolonkolareissa on merkittävä. Liikenneturvan mukaan jopa viidennes liikenteessä menehtyneistä on 15–24-vuotiaita. Usein taustalla voi olla näyttämisen halua ja turhaa riskienottoa.

Kuolemanriski on kaksinkertainen koko väestöön verrattuna.

Päivi Valkosen mielestä pitäisi miettiä, miten nuoret saataisiin kuuntelemaan. Hän pohtii, pitäisikö ajokortin ikärajaa nostaa. Omille nuorilleen hän on yrittänyt painottaa liikenneturvallisuuden tärkeyttä.

Päivitetty kello 7.10: Korjattu haastateltavan ikä.

Lue myös:

    Uusimmat